Ερντογάν: Οι γυναίκες έχουν φωνή στην πολιτική και στη χώρα μας

Σε ομιλία του σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε γυναίκες οπαδούς του κόμματός του, αναφέρθηκε στη σημασία της γυναίκας στην τουρκική κοινωνία και κυρίως στη συμβολή της στην αύξηση του πληθυσμού, μέσω του οποίου ενδυναμώνεται η χώρα.

«Οι γυναίκες έχουν φωνή στην πολιτική και στη χώρα μας», είπε ο Τούρκος πρόεδρος.

«Προσπαθήσαμε να τοποθετήσουμε τις γυναίκες μας εκεί που τους αξίζει σε κάθε τομέα. Για χρόνια, μια ξεπερασμένη νοοτροπία στη χώρα μας, δεν άφηνε τα κορίτσια μας να πηγαίνουν στο σχολείο επειδή φορούσαν μαντίλα. Τους εμπόδιζε να απασχοληθούν στο δημόσιο τομέα. Ο ιδιωτικός τομέας δεν τις δεχόταν και μάλιστα τους υποτιμούσαν στο δρόμο. Οι γυναίκες μας πέτυχαν πραγματικά την ισότητα στην εκπαίδευση κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησής μας. Οι γυναίκες μας έφτασαν στο υψηλότερο ποσοστό εκπροσώπησής τους στο κοινοβούλιο αυτήν την περίοδο. 54 γυναίκες βουλευτές συμμετέχουν στην ομάδα του ΑΚΡ στην τουρκική βουλή. Το 60% των εκπαιδευτικών και των ακαδημαϊκών είναι γυναίκες, ενώ σχεδόν το ήμισυ του δικαστικού σώματος αποτελείται από γυναίκες και το 40% των δημοσίων υπαλλήλων είναι γυναίκες.

Θα συνεχίσουμε δουλεύουμε ώστε να βλέπουμε τις γυναίκες ως κορώνα στο κεφάλι μας, ως μανάδες, ως αδελφές και τους συντρόφους της ζωής μας, ως παιδιά μας, και ως το φως των ματιών μας.

Είναι αναπόφευκτο μια οικογένεια να καταρρεύσει όταν δεν έχει την αγκαλιά μιας γυναίκας ή τη συμπόνια της και την αντοχή της. Η κατάρρευση της οικογένειας στη Δύση ξεκίνησε με την εμπορευματοποίηση των γυναικών και την απομάκρυνσή τους από αυτό το ιερό καθήκον. Τεράστιες επιχειρήσεις διεξάγονται εναντίον της οικογένειας μέσω της τηλεόρασης, των ταινιών, της μουσικής, του διαδικτύου και πολλών άλλων μέσων.

Συνιστούμε στη νεολαία μας να κάνει τουλάχιστον 3 παιδιά, εάν είναι δυνατόν, και περισσότερα. Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία για τον πληθυσμό του 2020 που δημοσιεύθηκαν πρόσφατα, αν και ο πληθυσμός της χώρας μας πλησιάζει τα 84 εκατομμύρια, έχουμε αντιληφθεί ότι ο ρυθμός αύξησης του πληθυσμού μας έχει μειωθεί κατά το ήμισυ. Ο πληθυσμός μας μπορεί να αρχίσει και να μειώνεται. Οι ευρωπαϊκές χώρες αντιμετωπίζουν αυτήν την απειλή εδώ και πολύ καιρό. Δεν θα επιτρέψουμε στην Τουρκία να υποστεί την ίδια μοίρα», δήλωσε.

Πηγή: sigmalive.com

dynamic-hellas-gif

Σχετικά Νέα