

Η Τουρκία σταθερά στηρίζει την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας, δήλωσε σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο πλαίσιο της συνάντησης του με τον πρόεδρο της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.
Βασικός μας στόχος είναι η Μαύρη Θάλασσα να συνεχίσει να είναι μια θάλασσα ειρήνης, ηρεμίας και συνεργασίας, ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος όπως μεταδίδει το πρακτορείο Anadolu.
Σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Ουκρανό ομόλογο του, ο Ερντογάν έκανε έκκληση για τον τερματισμό της έντασης στην περιοχή, με “μια ειρηνική και διπλωματική” λύση.
Επανέλαβε την αρχική θέση της Τουρκίας πώς δεν αναγνωρίζει την προσάρτηση της Κριμαίας.
Από την πλευρά του ο Ζελένσκι εξέφρασε την ικανοποίηση του για την “εξαιρετικά κρίσιμη στήριξη από την Τουρκία” στην εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας.
Επισήμανε παράλληλα ότι η αμυντική βιομηχανία αποτελεί την κινητήρια δύναμη πίσω από την στρατηγική σχέση της Ουκρανίας με την Τουρκία.
Σχετικά Νέα
Ανγκόλα: Πάνω από 20.000 κρούσματα χολέρας από τον Ιανουάριο
Πάνω από 20.000 εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα χολέρας έχουν καταγραφτεί στην Ανγκόλα από τον Ιανουάριο.
Πάνω από 20.000 κρούσματα χολέρας τους τελευταίους τέσσερις μήνες στην Ανγκόλα
Πάνω από 20.000 εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα χολέρας έχουν καταγραφτεί στην Ανγκόλα από τον Ιανουάριο.
Ο Καντάφι είχε προειδοποιήσει την ΕΕ για το πρόβλημα του μεταναστευτικού που η ίδια προκάλεσε
Επιμέλεια: Γιάννα Μυράτ Η πολυετής κρίση του μεταναστευτικού στα νότια σύνορα της Ευρώπης σήμερα.
Κλ. Σέινμπαουμ: Παράδειγμα για τον κόσμο ολόκληρο ο εκλιπών πρώην πρόεδρος της Ουρουγουάης Χοσέ Μουχίκα
Η πρόεδρος του Μεξικού Κλαούδια Σέινμπαουμ απέτισε φόρο τιμής στη μνήμη του Ουρουγουανού πρώην.