

«Οι οικονομικές θεωρίες δεν ισχύουν παντού, σε αντίθεση με τη φυσική ή τα μαθηματικά», είπε ο Ερντογάν. «Αυτές οι θεωρίες ποικίλλουν ανάλογα με τις συνθήκες και τη δύναμη μιας χώρας».
Τα παραπάνω ανέφερε ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αποκλείοντας για ακόμη μια φορά το ενδεχόμενο αυξήσεων των επιτοκίων στην οικονομία, σε ομιλία μετά τη μείωση των επιτοκίων από την κεντρική τράπεζα την περασμένη εβδομάδα εν μέσω επιτάχυνσης του πληθωρισμού κοντά στο 80%.
«Αυτό που χρειάζεται η Τουρκία δεν είναι αύξηση επιτοκίων, αλλά αύξηση των επενδύσεων, της απασχόλησης, της παραγωγής, των εξαγωγών και του πλεονάσματος του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών», δήλωσε ο Ερντογάν τη Δευτέρα στην Άγκυρα, μιλώντας στο υπουργικό συμβούλιο.
Η Τουρκία θα καθορίσει την οικονομική της πολιτική με βάση τα δικά της συμφέροντα και ανάγκες, πρόσθεσε.
Η κεντρική τράπεζα της Τουρκίας μείωσε το επιτόκιο αναφοράς κατά 100 μονάδες βάσης στο 13% την περασμένη εβδομάδα, ως ανάχωμα στα σημάδια επιβράδυνσης της μεταποίησης.
Κανένας από τους 21 οικονομολόγους και αναλυτές που συμμετείχαν στην έρευνα του Bloomberg δεν περίμενε μείωση.
Σχετικά Νέα
Νότια Κορέα: Οι συνομιλίες με τις ΗΠΑ θα οδηγήσουν σε επωφελή συμφωνία
Ο υπηρεσιακός πρόεδρος της Νότιας Κορέας, Χαν Ντοκ-σου, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι οι.
Η Βενεζουέλα κατηγορεί το Ελ Σαλβαδόρ για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατά συρροή
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο πρόσαψε «παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατά συρροή» στον.
Πουέρτο Ρίκο: Η κυβέρνηση απαιτεί απαντήσεις από τη Luma για το γενικό μπλακ άουτ
Σε κρίσιμο σημείο βρίσκεται η ενεργειακή κρίση στο Πουέρτο Ρίκο, μετά το γενικευμένο μπλακ.
Ντόναλντ Τραμπ: Δεν θα διεξάγεται δίκη για την υπόθεση κάθε αλλοδαπού που θα απελαύνεται
Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανέφερε χθες Δευτέρα μέσω Truth Social ότι η κυβέρνησή.