Αιχμές κατά της Ελλάδας αλλά και των ΗΠΑ άφησε σήμερα ο Ταγίπ Ερντογάν υποστηρίζοντας ότι η Τουρκία ενοχλείται από το γεγονός ότι χώρες που «είναι δήθεν σύμμαχοί μας τηρούν εχθρική στάση»
Ο τούρκος πρόεδρος έκανε λόγο ότι αυτοί οι σύμμαχοι δίνουν στήριξη σε χώρες που δείχνουν τέτοια στάση. «Όμως εμείς κινούμαστε κοιτώντας στο αποτέλεσμα κερδών και ζημιών των σχέσεών μας και δεν αμελούμε να χτίζουμε νέες εταιρικές σχέσεις για να ικανοποιούμε τις ανάγκες μας» είπε.
«Όταν ιδρύσαμε το κράτος μας μετά τη στρατιωτική νίκη, μέχρι και τα μέρη που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν οι ήρωες αυτής της νίκης έμειναν εκτός των συνόρων μας. Η ψυχή μας και η καρδιά μας είναι πάντοτε εκεί, στα μέρη τα οποία οι πρόγονοί μας πότισαν με αίμα και ιδρώτα αλλά και με τα έργα τους, αν και πια σήμερα δεν είναι δικά μας», δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Τουρκίας.
Παράλληλα επανέλαβε ότι «η αυξανόμενη ισχύς της χώρας μας σε όλες τις ζώνες επιρροής, από τη Μεσόγειο έως τη Μαύρη θάλασσα απο τα Βαλκάνια μέχρι και τον Καύκασο, είναι το αποτέλεσμα αυτής της νέας περιόδου»