Ερντογάν: Δεν θα αφήσουμε να συντρίψουν τα συμφέροντά μας

«Ορισμένοι (κύκλοι) καταφεύγουν σε απειλητική γλώσσα και πολιτικές εκβιασμού σε ότι αφορά τον διαμοιρασμό των πόρων στην Ανατολική Μεσόγειο. Καμία χώρα δεν είναι υπεράνω του διεθνούς δικαίου», δήλωσε ο Ερντογάν, όπως μεταδίδει η Hurriyet.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάλεσε σήμερα όλα τα εμπλεκόμενα μέρη στην Ανατολική Μεσόγειο να κάνουν την ενέργεια εργαλείο συνεργασίας, όχι σύγκρουσης, τονίζοντας πως δεν μπορεί να εκδιωχθεί η Τουρκία από τις εξορυκτικές δραστηριότητες στην περιοχή.

«Η Τουρκία δεν θα κάνει πίσω σ’ αυτά», πρόσθεσε ο Τούρκος πρόεδρος, μιλώντας σε εκδήλωση για το άνοιγμα του ευρωπαϊκού σκέλους του αγωγού φυσικού αερίου TANAP (Trans-Anatolian Natural Gas Pipeline).

«Καλώ όλα τα μέρη στην ανατολική Μεσόγειο. Ας κάνουμε την ενέργεια εργαλείο συνεργασίας, αντί σύγκρουσης. Μην καταφεύγετε σε τρόπους που θα κάνουν την περιοχή να πληρώσει», είπε.

Αναφερόμενος στην εξορυκτική δραστηριότητα της Άγκυρας στην ανατολική Μεσόγειο, είπε πως είναι αδύνατον να «εκδιωχθεί» η Τουρκία από το θέμα, τονίζοντας πως δεν θα αποσύρει τα πλοία της από την περιοχή «επειδή αυτό εξοργίζει ορισμένους κύκλους». «Η Τουρκία δεν θα αφήσει άλλους να συντρίψουν τα συμφέροντά της και τα συμφέροντα των Τουρκοκυπρίων», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στις συμφωνίες με τη Λιβύη για τις θαλάσσιες ζώνες στη Μεσόγειο, είπε πως οι εξορυκτικές δραστηριότητες της Τουρκίας θα φέρουν ειρήνη και ευημερία.

«Τώρα επιτίθενται στη Λιβύη», είπε ο κ. Ερντογάν, σημειώνοντας πως όταν η συμφωνία περάσει από το Τουρκικό κοινοβούλιο, η τρέχουσα κατάσταση θα αποκτήσει διαφορετική διάσταση.

Σχετικά Νέα