Ερντογάν: Δεν στείλαμε Σύρους μαχητές στο Ναγκόρνο – Καραμπάχ

Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν αρνείται τους ισχυρισμούς ότι η Τουρκία έστειλε Σύρους μαχητές για να υποστηρίξουν το Αζερμπαϊτζάν στη διαμάχη για το Ναγκόρνο – Καραμπάχ.

«Προς όσους λένε ότι στείλαμε εκεί τους Μουτζαχεντίν από τη Συρία, δεν έχουμε τέτοια ατζέντα», δήλωσε ο Ερντογάν.

«Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε τους Αζέρους αδερφούς μας με κάθε μέσο στήριξης και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε», πρόσθεσε.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με στοιχεία εξαγωγών τα οποία επικαλείται το πρακτορείο Reuters, οι στρατιωτικές εξαγωγές της Τουρκίας προς το Αζερμπαϊτζάν έχουν εξαπλασιαστεί φέτος, με πωλήσεις drones και άλλων είδών στρατιωτικού εξοπλισμού που αγγίζουν τα 77 εκατ. δολάρια να πραγματοποιούνται μόνο τον περασμένο μήνα, προτού να ξεκινήσουν οι εχθροπραξίες στο Ναγκόρνο – Καραμπάχ.

Τα στοιχεία τα οποία συγκεντρώθηκαν από τον Σύνδεσμο Τούρκων Εξαγωγέων, ο οποίος περιλαμβάνει πάνω από 95.000 εταιρείες που κάνουν εξαγωγές σε 61 κλάδους, δείχνουν ότι κατά τους πρώτους εννέα μήνες του 2020, το Αζερμπαϊτζάν πραγματοποίησε αγορές ύψους 123 εκατομμυρίων δολαρίων από την Τουρκία, οι οποίες αφορούσαν την άμυνα και τον αεροπορικό εξοπλισμό.

Σχετικά Νέα