Ερντογάν: Αποφασισμένοι όσο ποτέ να ασφαλίσουμε τα νότια σύνορά μας – Οι εναέριες επιθέσεις μόλις άρχισαν

Σε νέες δηλώσεις, ενώπιον της κοινοβουλευτικής ομάδας του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) στη Μεγάλη Εθνοσυνέλευση της Τουρκίας, που αφορούν την ήδη εν εξελίξει επιχείρηση της Τουρκίας στα βόρεια της Συρίας, η οποία έχει ονομαστεί “Γαμψό Ξίφος”, αλλά και την πιθανότητα χερσαίας επιχείρησης που θα συνοδεύει αυτή.

Πατώντας πάνω στην ανακοίνωση που έκανε χτες ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου και την οποία επικαλείται το πρακτορείο Anadolu, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε την Τετάρτη πως “η Τουρκία έχει το δικαίωμα να να χειριστεί μόνη της τα προβλήματά της στη βόρεια Συρία”.

“Οι εναέριες επιχειρήσεις στη βόρεια Συρία μόλις ξεκίνησαν”, είπε ο Ερντογάν και συμπλήρωσε “είμαστε αποφασισμένοι όσο ποτέ να ασφαλίσουμε τα νότια σύνορά μας”.

Όσο αφορά την πιθανότητα χερσαίας επιχείρησης είπε ότι “θα ξεκινήσουμε τη χερσαία επιχείρηση όταν μας βολεύει” και κάλεσε τις “διοικήσεις σε Συρία και Ιράκ να μη νιώθουν άβολα με τις ενέργειες της Τουρκίας. Οι τουρκικές επιχειρήσεις θα διασφαλίσουν την εδαφική ακεραιότητα του Ιράκ και της Συρίας’

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα