Έριξαν τον server στο ΕΚΠΑ και μπλόκαραν την τηλε-εξεταστική

Τον server που υποστηρίζει το σύστημα τηλε-εξεταστικής στο ΕΚΠΑ έριξαν για μια ώρα οι διοικητικοί υπάλληλοι του ιδρύματος, υλοποιώντας τη συλλογική απόφαση να στηρίξουν τον αγώνα των φοιτητών και να αντιταχθούν στην προσπάθεια καταστολής και παράκαμψής του μέσα από τις ηλεκτρονικές διαδικασίες.

Η παύση λειτουργίας του δικτύου ξεκίνησε στις 10 το πρωί. Οι διοικητικοί υπάλληλοι άνοιξαν πανό με μήνυμα «τα όνειρα μένουν ζωντανά με αγώνα» μπροστά από την είσοδο του τμήματος Πληροφορικής στου Ζωγράφου και φώναξαν συνθήματα.

Το μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δημήτρης Αντωνίου, συμβασιούχος επί 19 χρόνια όπως ο ίδιος κατήγγειλε, δήλωσε πως «βρισκόμαστε εδώ σε μία συμβολική κίνηση συμπαράστασης στον αγώνα των φοιτητών απέναντι σε αυτό το άδικο νομοσχέδιο που εμπορευματοποιεί πλήρως την δημόσια δωρεάν Παιδεία, την καταστρέφει. Καταστρέφει τις υποδομές των δημόσιων πανεπιστημίων. Το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε, είναι να βρεθούμε στο Κέντρο Λειτουργίας & Διαχείρισης Δικτύου, μπλοκάροντας τις υπηρεσίες, ώστε σήμερα τουλάχιστον να μην γίνουν οι τηλε-εξεταστικές. Όλο το σύστημα ταυτοποίησης περνά μέσα από αυτό το κτίριο. Χωρίς αυτό δεν μπορεί να γίνει καμία τηλε-εξέταση».

«Θέλουμε να δείξουμε και εμείς με τις δυνάμεις που έχουμε ότι βρισκόμαστε δίπλα στον αγώνα των φοιτητών και στο δίκαιο αίτημά τους για δημόσια δωρεάν Παιδεία, με πτυχία που έχουν αξία», όπως τόνισε.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα