Έρευνα: Το φαγητό είναι πιο νόστιμο όταν πεινάμε

Τελικά είναι αλήθεια πως, όταν πεινάμε, το φαγητό μοιάζει να είναι νοστιμότερο! Αυτό είναι το συμπέρασμα έρευνας, που δημοσιεύτηκε στο έγκριτο επιστημονικό site Nature Communications.

Σύμφωνα με την έρευνα, αυτό συμβαίνει, διότι, όταν είμαστε πεινασμένοι, τα σήματα, που λαμβάνουμε στον εγκέφαλό μας, μάς κάνουν λιγότερο επιλεκτικούς! Μάλιστα, οι ερευνητές διαπίστωσαν, πως ακόμη και οι πικρές γεύσεις γίνονται πιο εύγευστες, όταν πεινάμε, ενώ οι γλυκές γεύσεις γίνονται ακόμη περισσότερο ελκυστικές! Συνεπώς, είναι απόλυτα φυσιολογική εκείνη η αίσθηση, ότι θέλουμε να καταβροχθίσουμε τα πάντα, όταν πεινάμε πολύ.

Η μελέτη

Η συγκεκριμένη μελέτη, που πραγματοποιήθηκε από Ιάπωνες ερευνητές, ανακάλυψε ότι τα νευρικά κύτταρα στην περιοχή του υποθαλάμου του εγκεφάλου -του μηχανισμού που ελέγχει την όρεξη και τη σεξουαλικότητα- ελέγχει ακόμη και την αντίληψη της γεύσης. Αυτό, δηλαδή, που συμβαίνει είναι ότι η ηλεκτρική δραστηριότητα στον εγκέφαλο μεταβάλλεται, όταν είμαστε σε κατάσταση πείνας. Βέβαια, το πιο σημαντικό είναι, ότι οι ερευνητές είπαν ότι αυτή η έρευνα μπορεί να βοηθήσει στο επόμενο βήμα για την αντιμετώπιση των διατροφικών διαταραχών, οπότε αναμένουμε κι άλλα ευρήματα στο μέλλον.

Τώρα, λοιπόν, που ξέρεις γιατί όλα φαίνονται πιο νόστιμα όταν πεινάς, φρόντισε να μη μένεις νηστικός αν θέλεις να έχεις σε μόνιμη βάση μια πιο ισορροπημένη διατροφή. Φρόντισε να τρως κάθε 3 ώρες περίπου, ώστε να μην πεινάς και να μην πέφτεις με τα μούτρα σε ό,τι βρεις μπροστά σου σε άλλη περίπτωση.

Σχετικά Νέα