Έρχονται «προνόμια» για τους εμβολιασμένους – Τι εξετάζεται

Μπορεί το θέμα με τα προνόμια των εμβολιασμένων να μην αποτελεί άμεση προτεραιότητα για το Μέγαρο Μαξίμου, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν απασχολεί την κυβέρνηση.

Σε κάθε περίπτωση πάντως δεν αναμένονται οριστικές αποφάσεις πριν δώσει το τελικό ΟΚ ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στο πρωθυπουργικό γραφείο δεν κρύβουν την ανησυχία τους για το γεγονός ότι καταγράφεται χαμηλό ποσοστό συμμετοχής  στους εμβολιασμούς σε ορισμένες περιοχές της χώρας.

Σε αυτή τη χρονική φάση αυτό που ενδιαφέρει το Μέγαρο Μαξίμου είναι να δημιουργήσει το πλαίσιο ώστε όταν κριθεί απαραίτητο να γίνει το επόμενο βήμα σε σχέση με τα λεγόμενα προνόμια των εμβολιασμένων.

Πιο συγκεκριμένα στο τραπέζι υπάρχουν ορισμένα σενάρια που αποτελούν βάση ανταλλαγής απόψεων ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους επιστήμονες:

-Οι πλήρως εμβολιασμένοι θα μπορούν να μπαίνουν χωρίς περιορισμούς στους εσωτερικούς χώρους, στα καφέ, στα εστιατόρια , στα μπαρ και στους χώρους διασκέδασης. Αυτό πιθανόν να συμβεί εντός του καλοκαιριού ή το αργότερο στις αρχές του φθινοπώρου.

-Αν υπάρχει αριθμητικός περιορισμός καθήμενων σε ένα τραπέζι, αυτό δε θα ισχύει για τους πλήρως εμβολιασμένους.

-Όσοι θα έχουν κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου θα μπορούν να μπαίνουν χωρίς περιορισμούς σε γυμναστήρια , κινηματογράφους και θέατρα χωρίς μάσκες.

-Οι εργαζόμενοι στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, εφόσον έχουν κάνει το εμβόλιο, δε θα έχουν την υποχρέωση να κάνουν τον αυτοδιαγνωστικό έλεγχο κάθε εβδομάδα προκειμένου να μπουν στο χώρο εργασίας τους.

Όλα αυτές είναι οι πρώτες κινήσεις που εξετάζονται από την κυβέρνηση προκειμένου οι πολίτες να έχουν παραπάνω κίνητρα για να ανεβάσει στροφές η επιχείρηση «Ελευθερία».

Οριστικές αποφάσεις δεν έχουν ληφθεί ακόμα, όμως η εικόνα που υπάρχει στο Μέγαρο Μαξίμου είναι ότι απαιτείται ενίσχυση του εμβολιαστικού κινήματος.

Στην κατεύθυνση αυτή η κυβέρνηση επεξεργάζεται νέο σχέδιο διαφημιστικής καμπάνιας, με βασικό στόχο την ευαισθητοποίηση συγκεκριμένων ηλικιακών ομάδων.

Παράλληλα είναι ειλημμένη απόφαση το φθινόπωρο να γίνει πράξη ο υποχρεωτικός εμβολιασμός σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες όπως σε υγειονομικούς, εργαζόμενους σε κοινωνικές δομές, σε γηροκομεία κ.α.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα