Έρχονται επιστροφές φόρου ακόμη και άνω των 1.000 ευρώ – Ποιοι τις δικαιούνται

Ρεκόρ επιστροφών φόρου μέσω του φετινού εκκαθαριστικού θα καταγραφεί με την φετινή υποβολή των φετινών φορολογικών δηλώσεων. Οι έχοντες δικαίωμα επιστροφής αναμένεται να ξεπεράσουν το 1,5 εκατομμύριο πολίτες ενώ το ποσό που θα επιστραφεί εκτιμάται ότι μπορεί να κινηθεί πάνω από τα 500 εκατ. ευρώ. Και αυτό το ρεκόρ οφείλεται στην πανδημία.

Μισθωτοί με μοναδική πηγή εισοδήματος τον μισθό τους, έχουν εισπράξει λιγότερους από 14 μισθούς μέσα στο 2020 αλλά κάθε μήνα, οι περισσότεροι εργοδότες τους παρακρατούσαν φόρο σαν να εισέπρατταν κανονικά 14 μισθούς για όλο το χρόνο. Τώρα, θα προκύψουν αρνητικές διαφορές οι οποίες και θα επιστραφούν.

Μεγάλα ποσά μπορούν να διεκδικήσουν και οι αυτοαπασχολούμενοι. Με κλειστές επιχειρήσεις, αναμένεται να αποτυπωθεί στις φορολογικές δηλώσεις η μείωση των καθαρών κερδών. Όσο μεγαλύτερη η μείωση των κερδών τόσο μεγαλύτερη θα είναι και η επιστροφή του φόρου για μια επαγγελματική κατηγορία η οποία θα ευνοηθεί και από το γεγονός ότι φέτος ενεργοποιείται για πρώτη φορά η νέα ευνοϊκή φορολογική κλίμακα με τον χαμηλό συντελεστή του 9% για τα πρώτα 10.000 ευρώ του εισοδήματος.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα