Έρχεται νέο κουπόνι από Σεπτέμβριο για γρήγορο Ίντερνετ-Ποιοι θα το πάρουν και πώς

Tον Σεπτέμβριο αναμένεται να βγει στον «αέρα» το νέο κουπόνι για γρήγορο ίντερνετ και συγκεκριμένα για την ενίσχυση των συνδέσεων οπτικής ίνας στο σπίτι. Μάλιστα ο στόχος του μέτρου είναι να επιδοτηθούν τα νοικοκυριά που επιθυμούν να σερφάρουν σε υπερυψηλές ταχύτητες. Υπενθυμίζεται πως το προηγούμενο διάστημα ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου είχε μιλήσει για το πρόγραμμα gigabit voucher στο συνέδριο για το ηλεκτρονικό εμπόριο e-commerce conference που διοργάνωσε η Boussias events. «Εάν θέλουμε να δώσουμε περισσότερες υπηρεσίες στους πολίτες, σε έναν κόσμο που διασυνδέεται πρέπει να δημιουργήσουμε και τις κατάλληλες υποδομές. Στη σταθερή τηλεφωνία η χώρα μας βρίσκεται πίσω στις ταχύτητες, ενώ στην κινητή τηλεφωνία τα πηγαίνουμε καλύτερα. Με στόχο να εναρμονιστούμε με το Μ.Ο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υλοποιούμε το Δράση Gigabit Voucher, με πόρους της τάξεως των 80 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 27 εκατ. ευρώ είναι από το Ταμείο Ανάκαμψης και τα 53 εκατ. ευρώ από κρατικούς πόρους. Στόχος μας είναι η Ελλάδα να κάνει μαζί με το ψηφιακό άλμα και ένα άλμα ευρυζωνικότητας» είχε πει.

Οι δικαιούχοι

Μάλιστα στο πρόγραμμα αυτό θα μπορούν να συμμετέχουν, σύμφωνα με πληροφορίες φυσικά πρόσωπα ή μικρομεσαίες επιχειρήσεις των οποίων η έδρα του κτιρίου τους βρίσκεται σε περιοχές που καλύπτονται από δίκτυα υπερ-υψηλών ταχυτήτων και δεν έχουν ευρυζωνική σύνδεση με ταχύτητα download μεγαλύτερη των 100 Mbps.

Ενώ όσον αφορά στον τρόπο που θα χορηγηθούν οι επιταγές αυτές στους δικαιούχους, επισημαίνονται τα εξής:

  • Αρχικά θα πρέπει να επισκεφτούν την πλατφόρμα gov.gr με τους προσωπικούς προσωπικούς κωδικούς taxisnet.
  • Και μόλις εκδοθεί η επιταγή, οι δικαιούχοι θα μπορούν να τη χρησιμοποιήσουν προκειμένου να αποκτήσουν ευρυζωνική σύνδεση υπερ-υψηλής ταχύτητας αφού πρώτα  επιλέξουν μεταξύ των εγκεκριμένων προσφορών των παρόχων ηλεκτρονικών επικοινωνιών που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα.
Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα