Έρχεται καινούργιο πρόγραμμα ΕΣΠΑ για την εστίαση

«Σχεδιάζουμε ένα καινούργιο πρόγραμμα ΕΣΠΑ εστιασμένο μόνο για την εστίαση» σημείωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Αδ. Γεωργιάδης, επισημαίνοντας πως για το θέμα αυτό υπάρχει επικοινωνία με τον πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ Γ. Καββαθά. Όπως είπε καλώς εχόντων των πραγμάτων και όσοι προχωρούν οι εμβολιασμοί πλησιάζει η ώρα που θα ανοίξουν.

Μιλώντας στην Ολομέλεια ο Αδ. Γεωργιάδης σημείωσε πως «δεν φανταζόμουν ποτέ ότι ως υπουργός θα έπρεπε να ασχολούμαι με το πως θα κλείνουν επιχειρήσεις και πως θα μπαίνουν λιγότεροι πελάτες σε μια επιχείρηση» και ανέφερε πως και οι επιχειρηματίες καταλαβαίνουν πως « δεν ήταν μια απόφαση που πήραμε ελαφρά τη καρδία».

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε στη Βουλή ο υπουργός Ανάπτυξης « το 2019 το σύνολο του τζίρου στον κλάδο της εστίαση ήταν 6.4 δισεκατομμύρια. Το 2020 λόγω των κλειστών καταστημάτων ο πραγματικός τζίρος έφτασε στα 4.2 δισεκατομμύρια. Η κυβέρνηση με μια σειρά μέτρων έχει ενισχύσει τον κλάδο αυτόν από τον κρατικό προϋπολογισμό και από ευρωπαϊκούς πόρους κατά 1.93 δισεκατομμύρια».

Ειδικά για την εστίαση ο Αδ. Γεωργιάδης είπε πως «η κυβέρνηση έκανε πάρα πολλά για να ενισχύσει τον κλάδο» και αναφέρθηκε σε μια σειρά μέτρων, όπως η επιστρεπτέα προκαταβολή, οι αναστολές συμβάσεων, οι ρυθμίσεις για τα ενοίκια κ.α. Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Βασίλη Οικονόμου σημείωσε πως όπως προχωράνε τα πράγματα οι χώροι εκδηλώσεων και catering θα ανοίξουν στις αρχές Μαΐου. «Είμαστε στο τέλος μιας δύσκολης διαδρομής» υπογράμμισε.

Σχετικά Νέα