Επτά μαθητές νεκροί από την κατάρρευση αίθουσας στο σχολείο τους στην Κένυα

Στα επτά νεκρά παιδιά ανέρχεται ο μέχρι στιγμής απολογισμός από την κατάρρευση αίθουσας σε σχολείο, σήμερα το πρωί στο Ναϊρόμπι, ενώ σύμφωνα με τις υπηρεσίες διάσωσης της αφρικανικής χώρας, αρκετά ακόμη έχουν τραυματιστεί.

«Επτά μαθητές νεκροί, δεκάδες τραυματισμένοι μετά την κατάρρευση σχολικής αίθουσας στην Precious Talent Academy στο Νταγκορέτι», δυτικά της κενυατικής πρωτεύουσας, έγραψε στο Twitter η οργάνωση St John Ambulance, που μετέχει στις επιχειρήσεις διάσωσης.

«Έως τώρα μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι έχουμε επτά νεκρούς μαθητές και 57 τραυματίες επίσης μαθητές που νοσηλεύονται», δήλωσε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης, Σάιρους Ογκούντα, μιλώντας από τον τόπο της τραγωδίας και όπως μεταφέρει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η κατάρρευση σημειώθηκε τη στιγμή που οι μαθητές έμπαιναν στο σχολείο.

Εκατοντάδες κάτοικοι του Νταγκορέτι, μιας φτωχής περιοχής όπου οι κάτοικοι ζουν σε αυτοσχέδια καταλύματα, συγκεντρώθηκαν γύρω από το σημείο, όπου οι διασώστες διεξάγουν έρευνες στα ερείπια για τον εντοπισμό επιζώντων.

Σύμφωνα με δημοσιογράφο του AFP που μετέβη στο σημείο, γραφεία και βιβλία ήταν σκορπισμένα ανάμεσα στα ερείπια αυτής της ημιμόνιμης δομής, κατασκευασμένης από ξύλο και λαμαρίνες.

Στην κατασκευή αυτή είχε προστεθεί άλλος ένας όροφος.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα