

Επιτυχημένο κρίνεται το επενδυτικό roadshow του οργανισμού Enterprise Greece στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του οργανισμού, η αποστολή διοργανώθηκε στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Χουλιαράκη, στις ΗΠΑ και περιλάμβανε τρείς σταθμούς: Ουάσιγκτον, Νέα Υόρκη και Σαν Φρανσίσκο.
Στον πρώτο σταθμό (Ουάσιγκτον), σε συνεργασία με το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο και το Χρηματιστήριο Αθηνών, πραγματοποιήθηκε σειρά συναντήσεων με θεσμικούς φορείς και οργανισμούς, όπως το Αμερικανικό Επιμελητήριο, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Παγκόσμια Τράπεζα. Στις συναντήσεις αναδείχθηκαν τα επιτεύγματα της ελληνικής οικονομίας μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής, παρουσιάστηκαν οι τομείς της ελληνικής οικονομίας με ισχυρό επενδυτικό προφίλ και υπογραμμίστηκε ο ρόλος του Enterprise Greece στην καταγραφή και αναζήτηση συγκεκριμένων επενδυτικών ευκαιριών, στην παροχή πληροφόρησης αναφορικά με το επιχειρηματικό-επενδυτικό περιβάλλον, αλλά και στη διευκόλυνση που παρέχει σε όλα τα στάδια της επενδυτικής διαδικασίας.
Στο δεύτερο σταθμό (Νέα Υόρκη), ο Enterprise Greece υποστήριξε και συμμετείχε, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, στο 8ο Ελληνικό Επενδυτικό Φόρουμ που διοργάνωσαν το Χρηματιστήριο Αθηνών και το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο. Στο φετινό φόρουμ συμμετείχαν 61 συνολικά επενδυτικά funds, τα οποία είχαν την ευκαιρία, μεταξύ άλλων, να ενημερωθούν για τις επενδυτικές ευκαιρίες που παρουσιάζει η Ελλάδα σε στρατηγικούς τομείς της οικονομίας.
Παράλληλα, ο οργανισμός, αξιοποιώντας την παρουσία του στη Νέα Υόρκη, διοργάνωσε επενδυτική εκδήλωση στην οποία παρουσίασε λεπτομερώς την επενδυτική πρόταση της χώρας σε στοχευμένο κοινό 25 αμερικανικών επιχειρήσεων των κλάδων της τεχνολογίας, του τουρισμού και των ακινήτων, των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών και της ενέργειας.
Τέλος, στον τρίτο σταθμό (Σαν Φρανσίσκο), πραγματοποιήθηκε επενδυτικό σεμινάριο που διοργάνωσε ο Enterprise Greece, με στόχο την ανάδειξη και προβολή του ελληνικού τεχνολογικού κλάδου και του ανερχόμενου οικοσυστήματος νεοφυών επιχειρήσεων. Στο σεμινάριο συμμετείχαν 60 εκπρόσωποι επιχειρήσεων venture capital, επενδυτικών ταμείων, αλλά και angel investors από την τοπική αμερικανική αγορά, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία μεταξύ άλλων να παρακολουθήσουν τις παρουσιάσεις των ανερχόμενων νέων επιχειρήσεων SpotlightPOS, Syncbnb και Feel Clinic που συμμετείχαν στην αποστολή.
Όπως σημειώνεται, κρίθηκε σκόπιμη η ανάδειξη του ελληνικού τεχνολογικού κλάδου και των συγκριτικών πλεονεκτημάτων που διαθέτει, ιδίως σε επίπεδο γνώσης και ταλέντου, μέσα και από μια ήδη επιτυχημένη επιχείρηση με σημαντική διεθνή δραστηριότητα. Στο πλαίσιο αυτό, κλήθηκε και παρουσίασε την πορεία της η εταιρεία Helic, θυγατρική της ANSYS Inc.
Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το τοπικό γραφείο του φορέα EIT Digital στο Σαν Φρανσίσκο, ο οποίος αποτελεί ουσιαστικά το συνδετικό κρίκο της ευρωπαϊκής τεχνολογικής αγοράς και της Silicon Valley, αλλά και την ενεργή και πολύτιμη συνδρομή του ελληνικού Προξενείου στο Σαν Φρανσίσκο.
Η αποστολή ολοκληρώθηκε με επιτόπιες επισκέψεις στον επιταχυντή (accelerator) Plug & Play, στο Singularity University, καθώς και στις εταιρείες Google και Facebook.
Σχετικά Νέα
-
ΗΠΑ-Κίνα: Συνεχίζονται σήμερα οι διμερείς εμπορικές συνομιλίες στη Γενεύη
Υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι από τις ΗΠΑ και την Κίνα συναντώνται πάλι σήμερα (11.5.2025) στη Γενεύη,.
Με Fitch και Scope ολοκληρώνεται ο γύρος αξιολογήσεων της ελληνικής οικονομίας για το α’ εξάμηνο του 2025
Μετά τις τρεις διαδοχικές αναβαθμίσεις της Ελλάδας, από Moody’s – DBRS τον Μάρτιο και.
Κερδίζει τους νέους το Youth Pass – Ξεπέρασαν τις 147.000 οι αιτήσεις
Μεγάλη είναι η απήχηση του Youth Pass στους νέους δικαιούχους, καθώς μέχρι στιγμής 147.130.
Ακόμα πιο άμεσες απονομές συντάξεων, με τη βοήθεια της Τεχνητής Νοημοσύνης
Η Netcompany στο επίκεντρο του ψηφιακού μετασχηματισμού του ΕΦΚΑ. Ένα έργο που πρόκειται να.