

Η διάσπαση της εταιρείας Facebook, ενός από τους κολοσσούς του Διαδικτύου, θα ήταν μια έσχατη λύση που κατά πάσα πιθανότητα θα οδηγούσε σε μακρά δικαστική διαμάχη, προειδοποίησε σήμερα η Επίτροπος Ανταγωνισμού Μαργκρέτε Βεστάγκερ από το Παρίσι.
Η Επίτροπος ρωτήθηκε για το θέμα του Facebook στην έκθεση καινοτομίας VivaTech που διεξάγεται στο Παρίσι, αφού κορυφαία στελέχη του Δημοκρατικού Κόμματος των ΗΠΑ αλλά και ένας από τους συνιδρυτές της εταιρείας τάχθηκαν πρόσφατα υπέρ της διάλυσής της.
“Φυσικά θα ήταν μια έσχατη λύση. Πιστεύω ότι θα μας έφερνε στα δικαστήρια ίσως για μια δεκαετία. Είναι πολύ πιο ευθύ και ίσως πολύ πιο δυνατό να πούμε ότι χρειαζόμαστε πρόσβαση στα δεδομένα”, είπε η Βεστάγκερ στους δημοσιογράφους.
Ο συνιδρυτής του Facebook Κρις Χιουζ, και πρώην συγκάτοικος του Μαρκ Ζούκερμπεγκ όταν φοιτούσαν και οι δύο στο κολέγιο, σε άρθρο γνώμης που δημοσιεύτηκε την περασμένη εβδομάδα στην εφημερίδα New York Times προέτρεψε τις αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές να διαλύσουν την εταιρεία. Πρότεινε συγκεκριμένα να διαχωριστούν το Instagram και το WhatsApp από το Facebook, υποστηρίζοντας ότι χάρη στον ανταγωνισμό θα προσφέρονταν “υψηλότερες προδιαγραφές προστασίας της ιδιωτικής ζωής”.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σχετικά Νέα
Ήπια πτώση για το πετρέλαιο μετά την απροσδόκητη αύξηση των αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ
Νέα υποχώρηση κατέγραψαν οι τιμές του πετρελαίου την Τετάρτη, μετά τα κυβερνητικά στοιχεία που.
Σε χαμηλό 5 εβδομάδων ο χρυσός – “Βουτιά” άνω του 2%
“Βουτιά” άνω του 2% κατέγραψε ο χρυσός, την Τετάρτη, σημειώνοντας χαμηλό σχεδόν 5 εβδομάδων,.
Έχασε το θετικό πρόσημο ο Stoxx 600 μετά το 4ήμερο ανοδικό σερί – Άλμα 17% για την Burberry
Σε μεικτό έδαφος έκλεισαν οι ευρωαγορές την Τετάρτη, με τον πανευρωπαϊκό δείκτη να χάνει.
Wall Street: Μεικτά πρόσημα με μικρές μεταβολές
Με μεικτά πρόσημα κινούνται την Τετάρτη οι βασικοί δείκτες στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.