

Η διάσπαση της εταιρείας Facebook, ενός από τους κολοσσούς του Διαδικτύου, θα ήταν μια έσχατη λύση που κατά πάσα πιθανότητα θα οδηγούσε σε μακρά δικαστική διαμάχη, προειδοποίησε σήμερα η Επίτροπος Ανταγωνισμού Μαργκρέτε Βεστάγκερ από το Παρίσι.
Η Επίτροπος ρωτήθηκε για το θέμα του Facebook στην έκθεση καινοτομίας VivaTech που διεξάγεται στο Παρίσι, αφού κορυφαία στελέχη του Δημοκρατικού Κόμματος των ΗΠΑ αλλά και ένας από τους συνιδρυτές της εταιρείας τάχθηκαν πρόσφατα υπέρ της διάλυσής της.
“Φυσικά θα ήταν μια έσχατη λύση. Πιστεύω ότι θα μας έφερνε στα δικαστήρια ίσως για μια δεκαετία. Είναι πολύ πιο ευθύ και ίσως πολύ πιο δυνατό να πούμε ότι χρειαζόμαστε πρόσβαση στα δεδομένα”, είπε η Βεστάγκερ στους δημοσιογράφους.
Ο συνιδρυτής του Facebook Κρις Χιουζ, και πρώην συγκάτοικος του Μαρκ Ζούκερμπεγκ όταν φοιτούσαν και οι δύο στο κολέγιο, σε άρθρο γνώμης που δημοσιεύτηκε την περασμένη εβδομάδα στην εφημερίδα New York Times προέτρεψε τις αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές να διαλύσουν την εταιρεία. Πρότεινε συγκεκριμένα να διαχωριστούν το Instagram και το WhatsApp από το Facebook, υποστηρίζοντας ότι χάρη στον ανταγωνισμό θα προσφέρονταν “υψηλότερες προδιαγραφές προστασίας της ιδιωτικής ζωής”.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σχετικά Νέα
Τα 4Π του Marketing όπως δεν στα έχει πει κανείς
Όταν αναφερόμαστε στα 4Π του marketing (Προϊόν, Τιμή, Διανομή, Προώθηση), όλοι κατανοούμε τη θεωρητική.
Άλμα 2% το αργό
Με ισχυρά κέρδη ολοκλήρωσε τις συναλλαγές της Τρίτης το πετρέλαιο, αντλώντας ώθηση από το.
Wall Street: Άνοδος λόγω θετικών αποτελεσμάτων τριμήνου και Μπέσεντ
Ανοδικά κινούνται οι μετοχές την Τρίτη στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, διακόπτοντας έτσι το.
Θετικά αντέδρασαν τα ελληνικά ομόλογα στην αναβάθμιση από την S&P
Περιορισμένο θετικό αντίκτυπο στην εγχώρια αγορά ομολόγων είχε η αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της.