Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς: Ημερίδα παρουσίασης του Σχεδίου Βελτίωσης της Οργανωτικής Λειτουργίας

Με αφορμή την ολοκλήρωση του έργου «Ανάπτυξη και Εφαρμογή Σχεδίου Βελτίωσης της Οργανωτικής Λειτουργίας της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς», πραγματοποιήθηκε προχθές στην Αθηναϊκή Λέσχη εκδήλωση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, στην οποία παρευρέθηκε ο Υπουργός Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης, καθώς και φορείς της αγοράς κεφαλαίου.

Το συγκεκριμένο έργο αποτελεί το πρώτο βήμα για την υλοποίηση του οδικού χάρτη λειτουργικού και ψηφιακού εκσυγχρονισμού της Επιτροπής, ώστε να παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στους συμμετέχοντες της αγοράς και τους επενδυτές, εντός και εκτός Ελλάδας, και να εμπεδωθεί η εμπιστοσύνη στη λειτουργία της αγοράς κεφαλαίου.

Το έργο «Ανάπτυξη και Εφαρμογή Σχεδίου Βελτίωσης της Οργανωτικής Λειτουργίας της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς» χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ 2014-2020 και υλοποιήθηκε με επιτυχία από την εταιρεία DBC diadikasia.

Μέσω του έργου, μοντελοποιήθηκαν το σύνολο των διαδικασιών της Επιτροπής, αναπτύχθηκε το νέο λειτουργικό και οργανωτικό της μοντέλο, και σχεδιάστηκαν οι απαραίτητες δράσεις πληροφορικής υποστήριξης. Αποτελεί ένα εμβληματικό έργο για την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και ουσιαστικά σηματοδοτεί την έναρξη ψηφιακού μετασχηματισμού και λειτουργικής αναβάθμισής της.