Επίθεση Ξαρχάκου σε Μητσοτάκη: Να κατέβει άμεσα το σποτ – Μόνο ο Τσίπρας ενδιαφέρθηκε

Οργή και από τον Σταύρο Ξαρχάκο κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη για το θέμα που έχει ξεσπάσει με το βίντεο του προέδρου της ΝΔ με καλλιτέχνες.

Με μία πολύ σκληρή ανάρτηση, όπως έκανε νωρίτερα ο Φοίβος Δεληβοριάς, ο Σταύρος Ξαρχάκος«αδειάζει» και αυτός τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Να θυμίσουμε ότι ο γνωστός καλλιτέχνης έχει διατελέσει κατά το παρελθόν βουλευτής και ευρωβουλευτής της ΝΔ, όπως και υποψήφιος στις ευρωεκλογές το 2014.

Επίσης, τονίζει ότι έχει συναντηθεί με τους πρώην πρωθυπουργούς, Παπανδρέου και Σαμαρά, χωρίς κανένα αποτέλεσμα, ενώ μόνο ο Αλέξης Τσίπρας αντέδρασε ακαριαία, ενδιαφέρθηκε ουσιαστικά για το θέμα και δε βγήκε στα κανάλια για να το διαφημίσει.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Σταύρου Ξαρχάκου

«Σήμερα το πρωί πληροφορήθηκα ότι η χθεσινή συνάντηση μέρους των δημιουργών με τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, χρησιμοποιήθηκε σε σποτ για να εξυπηρετηθεί ο προεκλογικός του αγώνας.

Λυπάμαι πάρα πολύ.

Ως ένας άνθρωπος, ο οποίος μάχεται εδώ και δεκαετίες για τα δικαιώματα των δημιουργών, απέναντι στη ληστρική και κακουργηματική διαχείρησή τους από την ΑΕΠΙ και την οικογένεια Ξανθόπουλου, οφείλω με λίγα λόγια να διευκρινήσω κάποια πράγματα, όσο πιο σύντομα μπορώ, διότι πρέπει να είμαστε συγκεκριμένοι αλλά και δίκαιοι ως προς το ποιοί βοήθησαν και ποιοί όχι, στον αγώνα αυτό, αλλά και να είναι συγκεκριμένα τα όρια των εκάστοτε πολιτικών απέναντι σε αυτό τον αγώνα, ο οποίος δεν έχει σχέση με κανενα κόμμα και καμία παράταξη.

Κατ᾽ αρχάς θα πρέπει άμεσα να κατέβει αυτό το σποτ.

Ο αγώνας των δημιουργών δεν έχει σχέση με τον προεκλογικὀ αγώνα κανενός.

Εδώ και αρκετά χρόνια, το αυτονόητο, δηλαδή η προστασία των κόπων και των πνευματικών δικαιωμάτων των δημιουργών από το Κράτος και τη Δικαιοσύνη, δεν εφαρμοζόταν. Εγώ ο ίδιος έχω συναντηθεί κατά καιρούς με τους κ. Παπανδρέου, Σαμαρά χωρίς κανένα αποτέλεσμα και μάλιστα αυτή η αδιαφορία, μου γέννησε έως και υποψίες. Αντιθέτως ήταν ακαριαία η αντίδραση του κ. Τσίπρα και οφείλω να πω ότι ήταν και η πρώτη φορά που αισθάνθηκα ότι ένας Πρωθυπουργός, ενδιαφέρθηκε πραγματικά για το θέμα αυτό (χωρίς να βγει στα κανάλια να το διαφημίσει).

Τέλος, να πληροφορήσω τον κ.Μητσοτάκη, ότι δε ζητάμε κανένα συμβολικό ποσόν από κανέναν. Οι καλλιτέχνες δεν είμαστε επαίτες. Ζητάμε τους κόπους μας, ζητάμε αυτά που σε όλες τις πολιτισμένες χώρες υπάρχουν, ζητάμε να μπορούμε να ζούμε από το έργο μας, ζητάμε Δικαιοσύνη.»

Σχετικά Νέα