

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ κατηγόρησε σήμερα τη γενική επιθεωρήτρια του υπουργείου Υγείας ότι συνέταξε έναν «ψευδή φάκελο» σχετικά με τις ελλείψεις των αμερικανικών νοσοκομείων που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά της πανδημίας του Covid-19.
Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος, εξαπολύοντας άλλη μία επίθεση εναντίον ομοσπονδιακής υπηρεσίας, δεν διευκρίνισε τον λόγο για τον οποίο αμφισβητεί την έκθεση της γενικής επιθεωρήτριας η οποία αφορούσε τις ελλείψεις σε υλικά κρίσιμης σημασίας. Τα ευρήματα αυτής της αναφοράς επιβεβαιώνουν όσα έλεγαν επί εβδομάδες πολλοί κυβερνήτες, δήμαρχοι και τοπικοί αξιωματούχοι των υπηρεσιών υγείας: ότι τα νοσοκομεία σε πανεθνικό επίπεδο δεν ήταν επαρκώς εξοπλισμένα για να διαχειριστούν την πλημμύρα των ασθενών.
Ωστόσο ο Τραμπ υπονόησε ότι η γενική επιθεωρήτρια ήταν πολιτικά υποκινούμενη και διερωτήθηκε για ποιον λόγο δεν μίλησε με ναυάρχους, στρατηγούς, τον αντιπρόεδρο ή άλλους υπεύθυνους προτού συντάξει αυτό το κείμενο.
«Άλλος ένας Ψευδής Φάκελος», έγραψε στο Twitter.
Επικεφαλής της Γενικής Επιθεώρησης του υπουργείου Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών είναι η Κρίσι Γκριμ, η οποία υπηρετεί στη θέση αυτήν από το 1999.
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σχετικά Νέα
ΗΠΑ: Ο Μασκ ανακοίνωσε ότι από τον Μάιο θα ασχολείται πολύ λιγότερο με τα κυβερνητικά του καθήκοντα
Ο Ίλον Μασκ, ο επικεφαλής της Tesla και στενός σύμβουλος του Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε.
Ισραήλ: Ο στρατός αναχαίτισε πύραυλο που εκτοξεύτηκε από την Υεμένη
Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε τις πρώτες πρωινές σήμερα ότι εκτοξεύτηκε πύραυλος από την Υεμένη.
Πάπας Φραγκίσκος: Η σύμπτωση με την ηλικία και την ώρα θανάτου του
Ο γεννημένος στην Αργεντινή Πάπας Φραγκίσκος, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή σε.
Εκλογές στον Ισημερινό: Η αντιπολίτευση ζητά επαλήθευση της καταμέτρησης σε 1729 κάλπες
Αντιπολιτευόμενο κόμμα της Αριστεράς στο οποίο ανήκει η ατυχήσασα υποψήφια για την προεδρία του.