Επίθεση στη Δαμασκό: Μόσχα και Πεκίνο καταδίκασαν το χτύπημα στο ιρανικό προξενείο

Η Ρωσία καταδίκασε το ισραηλινό πλήγμα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία και έκανε έκκληση να σταματήσουν αυτές τις «εντελώς απαράδεκτες» ενέργειες.

Ισραηλινά πολεμικά αεροσκάφη φέρεται να βομβάρδισαν το προξενείο του Ιράν στη Συρία χθες, Δευτέρα, σε ένα πλήγμα που σύμφωνα με το Ιράν είχε αποτέλεσμα να σκοτωθούν επτά στρατιωτικοί σύμβουλοί του, περιλαμβανομένων τριών υψηλόβαθμων διοικητών, σε μια σημαντική κλιμάκωση στον πόλεμο του Ισραήλ με τους αντιπάλους του στην περιοχή.

«Καταδικάζουμε σθεναρά την επίθεση αυτή στην αποστολή του ιρανικού προξενείου στη Συρία», ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας. «Αυτές οι επιθετικές ενέργειες είναι εντελώς απαράδεκτες και πρέπει να σταματήσουν».

«Καλούμε την ισραηλινή ηγεσία να εγκαταλείψει την πρακτική των προκλητικών στρατιωτικών ενεργειών στο έδαφος της Συρίας και άλλων γειτονικών χωρών» ανέφερε το ρωσικό ΥΠΕΞ.

Το Πεκίνο καταδίκασε σήμερα το πλήγμα εναντίον του προξενικού τμήματος της πρεσβείας του Ιράν στη Δαμασκό από το οποίο σκοτώθηκαν ένδεκα άνθρωποι, υπενθυμίζοντας το απαραβίαστο των διπλωματικών κτιρίων.

«Η Κίνα καταδικάζει αυτή την επίθεση», επεσήμανε ο Ουάνγκ Ουενμπίν, εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών μία ημέρα μετά το πλήγμα αυτό που αποδίδεται στο Ισραήλ.

«Η ασφάλεια των διπλωματικών θεσμών δεν μπορεί να παραβιάζεται και η κυριαρχία, η ανεξαρτησία και η εδαφική ακεραιότητα της Συρίας πρέπει να γίνουν σεβαστές», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα