Επίθεση Πούτιν σε προοδευτικές ιδέες και μετανάστες

Στο ζήτημα της υποδοχής προσφύγων και μεταναστών στην Ευρώπη, αναφέρθηκε ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ο οποίος στη συνέντευξή του που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα Financial Times έκρινε ότι οι προοδευτικές ιδέες έχουν «κατατροπωθεί».

«Το προοδευτικό ιδεώδες είναι πλέον απαρχαιωμένο και βρίσκεται σε σύγκρουση με τα συμφέροντα της μεγάλης πλειονότητας του πληθυσμού», έκρινε ο Πούτιν στη συνέντευξή του στην οικονομική εφημερίδα. Υποστηρίζοντας ότι αυτό το ιδεώδες επιτρέπει σε μετανάστες «να σκοτώνουν, να λεηλατούν, να βιάζουν με πλήρη ατιμωρησία διότι τα δικαιώματά τους προστατεύονται», πρόσθεσε.

Ο Ρώσος πρόεδρος αναφέρθηκε και στην επίθεση κατά του πρώην κατασκόπου Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του, Γιούλια, τονίζοντας – λίγο πριν συναντήσει την Τερέζα Μέι στο πλαίσιο της συνόδου των G20 στην Ιαπωνία – ότι οι σχέσεις της Βρετανίας με τη Ρωσία δεν θα πρέπει να διαταραχθούν λόγω αυτού του συμβάντος.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ έσπευσε να απαντήσει στον Πούτιν σε έντονο ύφος, λέγοντας ότι η αϋπνία λόγω της αλλαγής ζώνης ώρας του επέτρεψε να διαβάσει ολόκληρη τη συνέντευξη.

«Μπορώ να πω ότι διαφωνώ απόλυτα με το επιχείρημα κατά το οποίο οι προοδευτικές ιδέες είναι απαρχαιωμένες. Ως Ευρωπαίοι, υπερασπιζόμαστε σθεναρά και χωρίς καμία αμφισημία την προοδευτική δημοκρατία», τόνισε ο πρώην πρωθυπουργός της Πολωνίας στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Γα εμάς στην Ευρώπη, πρόκειται για θεμελιώδεις, ζωτικές αξίες», συνέχισε ο Τουσκ, προσθέτοντας πως απεναντίας, είναι «ο αυταρχισμός, η προσωπολατρεία και ο νόμος των ολιγαρχών που είναι στ’ αλήθεια απαρχαιωμένα φαινόμενα, έστω κι αν μπορεί να μοιάζουν μερικές φορές να φέρνουν αποτέλεσμα» πρόσθεσε ο Ευρωπαίος ηγέτης.

 

Σχετικά Νέα