Επίθεση με βιτριόλι: Τι είπε ο δικηγόρος της Ιωάννας για την απολογία της 36χρονη

Ο δικηγόρος της Ιωάννας, Απόστολος Λύτρας σχολίασε μιλώντας στο MEGA, την ομολογία της 36χρονης ότι επιτέθηκε με βιτριόλι στην 34χρονη τότε Ιωάννα. Όπως τόνισε μεταξύ άλλων αναφερόμενος στη συγγνώμη που ζήτησε, αυτή «δεν πείθει κανέναν».

«Αν κάποιος όταν βγει από τη φυλακή της κάνει το ίδιο και της ζητήσει συγνώμη, τι θα έκανε;» αναφέρει.

Στο πλαίσιο αυτό, ο δικηγόρος τόνισε πως η κατηγορούμενη δεν απάντησε σε βασικά ερωτήματα της ανακρίτριας όπως για παράδειγμα «από που προμηθεύτηκε το καυστικό υγρό, πράγμα που για μένα σημαίνει ότι υπάρχει συνεργός και είναι αυτός που την προμήθευσε με το υγρό».

Παράλληλα σημείωσε ότι η κατηγορούμενη δεν απάντησε «για ποιον λόγο το έκανε».

Έτσι εκτίμησε πως πρόκειται για μια «καλοστημένη απολογία που δεν έχει να προσφέρει απολύτως τίποτα».

Ο δικηγόρος ανέφερε επίσης πως η Ιωάννα εξοργίστηκε πάρα πολύ και με την ομολογία της 35χρονης αλλά και με την «συγνώμη» της. Αναφορικά με τους ισχυρισμούς πως η κατηγορούμενη «δεν γνώριζε το πόσο κακό μπορεί να έκανε με την συγκεκριμένη ποσότητα καυστικού υγρού», πρόταξε την τρομακτική ζημιά που της έκανε στο πρόσωπό της.

Χαρακτηριστικά ο κ. Λύτρας δήλωσε πως η Ιωάννα του είπε: «ήξερε να ψάξει για το υγρό, ήξερε να βάζει πομπούς, αλλά δεν ήξερε τι κακό θα μπορούσε να προκαλέσει».

Η 35χρονη φερόμενη ως δράστιδα της επίθεσης, ομολόγησε σήμερα, σχεδόν έπειτα από έναν χρόνο την πράξη της, χωρίς όμως να προχωρήσει σε πολλές λεπτομέρειες.

Σύμφωνα με τον κ. Κεχαγιόγλου, ως κίνητρο της πράξης της ανέφερε την εμμονή που είχε με το θύμα, σχετικά με ένα «πολύ σημαντικό προσωπικό θέμα», για το οποίο δεν ήθελε να επεκταθεί περισσότερο.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της, αφού ανέλαβε την ευθύνη της πράξης της, ζήτησε συγνώμη από το θύμα και την οικογένεια της για την οδύνη και τον πόνο που προκάλεσε και τόνισε πως δεν επιδίωκε σε καμία περίπτωση τον θάνατό της.

Το χρονικό της επίθεσης με το βιτριόλι
Ήταν πρωί της 20ης Μαΐου 2020 όταν η 34χρονη Ιωάννα κατευθυνόταν προς τη δουλειά της στην Καλλιθέα. Γυναίκα την πλησίασε και της πέταξε μεγάλη ποσότητα βιτριόλι στο πρόσωπο.

Μετά από σειρά ερευνών οι αρμόδιες αρχές κατέληξαν στο πρόσωπο της 35χρονης, εξετάζοντας και σχετικά ευρήματα που βρέθηκαν στο κινητό τηλέφωνο και το laptop της κατηγορούμενης. Η Ιωάννα χρειάστηκε δεκάδες χειρουργικές επεμβάσεις πριν κατόρθωσε να βγει από το νοσοκομείο.

Το σημείο στο οποίο έγινε η επίθεση με το βιτριόλι
Εξαιτίας του οξέος, το πρόσωπο του θύματος έχει καλυφθεί -σε ποσοστό 93%- από εγκαύματα, με τους θεράποντες ιατρούς να προχωρούν σε αλλεπάλληλες χειρουργικές επεμβάσεις.

Υπενθυμίζεται ότι η 35χρονη που κρατείται στις γυναικείες φυλακές Ελαιώνα στη Θήβα, είχε αρνηθεί να απαντήσει στις ερωτήσεις των Αρχών μετά τη σύλληψή της για την υπόθεση. Ενώπιον του ανακριτή της υπόθεσης, η κατηγορούμενη είχε επικαλεστεί το δικαίωμα της σιωπής, ισχυριζόμενη ότι δεν βρίσκεται σε θέση να απολογηθεί, λόγω της κακής σωματικής και ψυχολογικής κατάστασης

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα