Επίθεση με βιτριόλι: Μια «ανάσα» πριν την έκδοση απόφασης το δικαστήριο για την κατηγορούμενη

Μια «ανάσα» πριν την έκδοση της απόφασής του για την Έφη Κακαράντζουλα, η οποία κατηγορείται για την επίθεση με βιτριόλι στην Ιωάννα Παλιοσπύρου τον Μάιο του 2020 βρίσκεται το ΜΟΔ.

Έπειτα από τη χθεσινή αγόρευση του εισαγγελέα Χαράλαμπου Μαστραντωνάκη, την ερχόμενη Τρίτη η διαδικασία αναμένεται να συνεχιστεί με τις αγορεύσεις των δικηγόρων της υπόθεσης. Το πιο πιθανό είναι ότι για την ανακοίνωση της ετυμηγορίας των 3 δικαστών και των 4 ενόρκων, οι οποίοι συγκροτούν το δικαστήριο, να χρειαστεί μια ακόμη συνεδρίαση.

Χθες (21 Οκτωβρίου) ο εισαγγελέας ζήτησε την ενοχή της 36χρονης για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος της Ιωάννας και όχι για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη. Ο εισαγγελικός λειτουργός ανέλυσε τους λόγους που πρέπει η κατηγορουμένη να καταδικαστεί για το εν λόγω αδίκημα, που επισύρει ανώτερη ποινή κάθειρξης τα 15 έτη.

Απευθυνόμενος στους ενόρκους αφιέρωσε τα πρώτα 20 λεπτά της αγόρευσής του σε ανάλυση σχετικά με τον νομικό χαρακτηρισμό της πράξης, καθώς και οι τέσσερις λαϊκοί δικαστές του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας θα κληθούν με την ψήφο τους να αποφασίσουν επί του ζητήματος.

O εισαγγελικός λειτουργός ανέφερε πως «η παθούσα θα μπορούσε να έχει καταλήξει συνέπεια πέντε παραγόντων: Του ολιγαιμικού σοκ, της καύσης των αεροφόρων οδών, της θανατηφόρας δόσης που ορίζεται στα 10 ml ενώ εδώ η ποσότητα ήταν τουλάχιστον ένα λίτρο, της διαβρωτικής δράσης του οξέως το οποίο αν δεν είχε ξεπλύνει άμεσα θα μπορούσε να είχε προχωρήσει βαθύτερα, αλλά και συνεπεία των λοιμώξεων».

Αναφερόμενος στην ημέρα της επίθεσης – την «ημέρα που άλλαξε για πάντα η ζωή της Ιωάννας», ο εισαγγελέας στην αγόρευσή του ανέφερε: «Η κατηγορούμενη κρύφτηκε και παραφύλαγε στον υπόγειο χώρο. Η Ιωάννα εισήλθε στο ισόγειο και ανάμενε τον ανελκυστήρα βυθισμένη, δυστυχώς για την ίδια, στις σκέψεις της. Η κατηγορούμενη ενεργώντας υποδειγματικά σαν τον καλύτερο και ικανότερο θηρευτή της φύσης, ανέβηκε 17 σκαλιά. Στάθηκε μπροστά στη σκυφτή Ιωάννα την κοίταξε στα μάτια, εμφορούμενη από κίνητρα ποταπά, με ηθική μικρότητα, διακείμενη εχθρικά και εκδικητικά και διακατεχόμενη από ανθρωποκτόνο εγωισμό περιέλουσε την παθούσα με όλη την ποσότητα του φονικού χημικού υγρού στοχεύοντας κυρίως το πρόσωπο της και έφυγε τρέχοντας. Στις 09.55 ήταν το λεπτό που άλλαξε όλη της ζωή της Ιωάννας».

Ακόμα είπε: «Η κατηγορουμένη ζήτησε μια δίκαιη δική και μια δεύτερη ευκαιρία. Της δόθηκε η δυνατότητα να απολογηθεί στον ανακριτή, να απολογηθεί ενώπιον μας για μια πράξη που έχει τελέσει και έχει ομολογήσει. Δεν έδωσε όμως ποτέ στην Ιωάννα τέτοια δυνατότητα. Την καταδίκασε εφ’ όρου ζωής να ανεβαίνει κάθε μέρα ένα Γολγοθά».

Έπειτα από το τέλος της χθεσινής διαδικασίας η Ιωάννα εξέφρασε την ικανοποίησή της για την αγόρευση του εισαγγελέα. «Θέλω να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου για τη στάση της Δικαιοσύνης μέχρι σήμερα, η οποία μου δίνει κουράγιο για να αντιμετωπίσω τον ισόβιο Γολγοθά που έχω να ανέβω και στον οποίο με έχει υποβάλλει η Έφη Κακαράντζουλα», δήλωσε η νεαρή γυναίκα.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα