Επιστροφή στα κέρδη για τη Wall Street

Ανοδικό ξεκίνημα κατέγραψαν οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street στη συνεδρίαση της Τετάρτης, με τον S&P 500 να πλησιάζει το προηγούμενο ιστορικό του υψηλό από τον περασμένο Φεβρουάριο.

Οι επενδυτές αντλούν ώθηση από τα θετικά στοιχεία, που δείχνουν επιβράδυνση των νέων κρουσμάτων κορονοϊού στις ΗΠΑ.

Παράλληλα, περιμένουν να αρθεί το αδιέξοδο και να υπάρξουν νέα στο μέτωπο της τόνωσης της οικονομίας για ένα νέο κρατικό πακέτο βοήθειας σε τομείς όπως η ανεργία και οι τοπικές ανάγκες στις πολιτείες.

Η έλλειψη προόδου επιβεβαιώθηκε ξεχωριστά από τον ηγέτη της πλειοψηφίας των Ρεπουμπλικάνων στη Γερουσία Μιτς Μακόνελ, αλλά και τη Δημοκρατική πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόσι. Οι Ρεπουμπλικάνοι και οι Δημοκρατικοί αλληλοκατηγορούνται ότι αγνοούν τη σφοδρότητα της κρίσης και αρνούνται να συμβιβαστούν σε σημαντικά ζητήματα, όπως οι παροχές για την ανεργία και η παροχή βοήθειας στις πολιτειακές και τοπικές αρχές.

Στα μάκρο της ημέρας, αύξηση και μάλιστα μεγαλύτερη του αναμενομένου κατέγραψαν οι τιμές καταναλωτή τον Ιούλιο στις ΗΠΑ, ένδειξη ότι ο πληθωρισμός ενισχύεται και πάλι μετά τη «βουτιά» που σημείωσε στο αποκορύφωμα της κρίσης του κορονοϊού. Ειδικότερα, σύμφωνα με το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας, ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε κατά 0,6% τον Ιούλιο, παραμένοντας σε ανοδικό έδαφος για δεύτερο διαδοχικό μήνα μετά τις μειώσεις του Μαρτίου, Απριλίου και Μαΐου.

Στο μέτωπο των συναλλαγών, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ξεκίνησε τη συνεδρίαση με κέρδη 0,75% και διαπραγματεύεται στις 27.894,16 μονάδες. Ο ευρύτερος δείκτης S&P 500 κινείται ανοδικά κατά 0,99% στις 3.366,78 μονάδες, οδεύοντας προς νέα ιστορικά υψηλά, ενώ ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq κινείται υψηλότερα κατά 1,30% στις 10.923,41 μονάδες.

 

Σχετικά Νέα