Επιστρεπτέα Προκαταβολή: Τουριστικά νησιά οι μεγάλοι ωφελημένοι

Επιχειρήσεις και επαγγελματίες που εδρεύουν στα τουριστικά νησιά της χώρας, όπως Ρόδος, Κρήτη, Μύκονος, Σαντορίνη, έλαβαν τη μερίδα του λέοντος από τους 5 κύκλους της Επιστρεπτέας Προκαταβολή, εάν εξαιρέσει κανείς τα μεγάλα αστικά κέντρα.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών, από το επιτυχημένο αυτό εργαλείο, μέχρι σήμερα έχουν ενισχυθεί με 6,8 δισ. ευρώ συνολικά 544.591 μοναδιαίοι Α.Φ.Μ., που αντιστοιχούν κυρίως σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες δραστηριοποιούνται σε ολόκληρη τη χώρα και όχι μόνο στα μεγάλα αστικά κέντρα.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία, στο Ηράκλειο μέσα από τους 5 κύκλους της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, ωφελήθηκαν 19.611 ΑΦΜ και μοιράστηκαν 300,4 εκατ. ευρώ και στη Ρόδο 241,4 εκατ. ευρώ καταβλήθηκαν σε 9.973 ΑΦΜ. Όσον αφορά την ΦΑΕΕ Αθηνών, δόθηκαν 578,3 εκατ. ευρώ σε 4.598 ΑΦΜ.

«Η κυβέρνηση, αξιοποιώντας, με τον βέλτιστο τρόπο, τα εγχώρια και ευρωπαϊκά διαθέσιμα εργαλεία και πόρους, στο πλαίσιο των δημοσιονομικών και ταμειακών δυνατοτήτων της χώρας, στηρίζει καθ’ όλη τη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης τον παραγωγικό ιστό της οικονομίας ώστε να ξεπεράσει την πρωτοφανή αυτή δοκιμασία με τις ελάχιστες δυνατές συνέπειες» υπογραμμίζει το υπουργείο Οικονομικών

dynamic-hellas-gif

Σχετικά Νέα