Επιστρεπτέα Προκαταβολή 7: Νέες εντάξεις με διεύρυνση κριτηρίων

Περίπου 270 εκατομμύρια ευρώ έχουν μείνει στο «ταμείο» και μετά τη μεγάλη επιτυχία που είχαν οι Επιστρεπτέες τώρα και άλλοι επιχειρηματίες μπορούν να υπαχθούν στον έβδομο κύκλο, την ώρα που η ΑΑΔΕ ξεκινά ελέγχους για να εντοπίσει όσους δεν την δικαιούνται και τα πρόστιμα θα είναι αυστηρά.

Έτσι, με απόφαση των συναρμόδιων υπουργών δίνεται μια ακόμα ευκαιρία σε όσους έκαναν εκ παραδρομής μόνο το… μισό βήμα για να πάρουν «ζεστό» χρήμα. Συγκεκριμένα, κατ’ εξαίρεση, μπορούν να υποβάλουν αίτηση και οι επιχειρήσεις που δήλωσαν, μεν, έως την 19η Απριλίου στοιχεία εσόδων στην ηλεκτρονική εφαρμογή «Τα Έσοδά μου», που λειτουργεί για τους σκοπούς της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, στην πλατφόρμα «myBusinessSupport» της ΑΑΔΕ, αλλά δεν υπέβαλαν αίτηση για εκδήλωση ενδιαφέροντος.

Άλλωστε τον Ιούνιο αναμένεται και η Απόφαση για την ενεργοποίηση του ειδικού «εργαλείου» έκπτωσης φόρων και εισφορών για επιχειρήσεις που πήραν ρευστότητα από την Επιστρεπτέα και υποφέρουν από μεγάλη απώλεια τζίρου.

Ειδικότερα, επιχειρήσεις με εργαζομένους που είχαν όλο το 2020 μείωση τζίρου τουλάχιστον 30% και δικαιούνται έκπτωση 50% στις Επιστρεπτέες 1 έως 3, μπορούν να λάβουν το 35% του συνολικού ποσού των Επιστρεπτέων 1 έως 3 ως ένα πιστωτικό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πληρωμή μελλοντικών φορολογικών και ασφαλιστικών οφειλών, έως τα τέλη του 2021. Στη συνέχεια θα πρέπει να αποπληρωθεί το 100% της Επιστρεπτέας σε 60 δόσεις από 31/1/2022.

Αξίζει να σημειωθεί ότι επιπλέον 25.000 επιχειρήσεις που συμμετείχαν στις επιστρεπτέες 1 έως 3, μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση σε αυτό το «εργαλείο». Το μέτρο αυτό αφορά οριακές θέσεις εργασίας που κινδυνεύουν να χαθούν, καθώς δίνει στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις με εργαζομένους, που είναι σε δυσκολία και δεν έχουν πρόσβαση σε τραπεζικό δανεισμό, πρόσθετη ρευστότητα άμεσα, με τη μορφή του πιστωτικού που μπορούν να χρησιμοποιήσουν για τις άμεσες φορολογικές και ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα