Οι επόμενες κινήσεις μετά απο το Σύνταγμα – Σχεδιάζουν άλλες μορφές κινητοποίησεων

Ραντεβού στα μπλόκα για να κάνουν «ταμείο» από τη μεγάλη συγκέντρωση στο Σύνταγμα, δίνουν οι αγρότες που δηλώνουν ετοιμοπόλεμοι εάν δεν δοθεί λύση στα προβλήματά τους.

Ο αγρότες αύριο Πέμπτη, θα ενημερώσουν τους συναδέλφους τους για το τι κέρδισαν από τη συγκέντρωση στην Αθήνα και στη συνέχεια θα λάβουν τις αποφάσεις για το μέλλον των κινητοποιήσεων τους.

Για την ώρα, φαίνεται πως οι αγρότες Θεσσαλίας έχουν  μία συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη την ερχόμενη εβδομάδα αμέσως μετά την επιστροφή του από την Ινδία για ζητήματα που αφορούν τον κάμπο, ο οποίος επλήγη από τη θεομηνία «Ντάνιελ», καθώς και την δέσμευση να δοθεί μάχη στις Βρυξέλλες για την Κοινή Αγροτική Πολιτική.

Από την πλευρά της η Κυβέρνηση εκτιμά πως το αγροτικό κίνημα θα εκτονωθεί, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων μέτρων για το πετρέλαιο, εφόσον το επιτρέψει ο προϋπολογισμός.

Επέστρεψαν στο Κάστρο Βοιωτίας – τα μεσάνυχτα στον Πλατύκαμπο
Ήδη στο Κάστρο Βοιωτίας έφτασαν οι αγρότες του συγκεκριμένου μπλόκου και έχουν κανονίσει για τις 17:00 σήμερα Τετάρτη τη γενική τους συνέλευσηγια να αποφασίσουν τις περαιτέρω κινήσεις τους. Το ίδιο θα κάνουν και οι αγρότες από τα υπόλοιπα μπλόκα οι οποίοι προγραμματίζουν γενικές συνελεύσεις για σήμερα ή αύριο για να αποφασίσουν εάν θα συνεχίσουν με κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους και αποκλεισμούς δρόμων ή εάν θα επιλέξουν άλλες μορφές αγώνα.

Στο μπλόκο του Πλατυκάμπου σύμφωνα με την ΕΡΤ τα τρακτέρ αναμένονται να φτάσουν μετά τα μεσάνυχτα και η γενική συνέλευσηέχει οριστεί για αύριο Πέμπτη στις 17:00. Το ίδιο αναμένεται να γίνει και στα άλλα μπλόκα της Θεσσαλίας, στη Μαγνησία, στα Τρίκαλα και στην Καρδίτσα. Εκεί θα συζητήσουν κάνοντας έναν απολογισμό για τις μέχρι τώρα κινητοποιήσεις, τι έχουν πετύχει αλλά και τι διεκδικούν από εδώ και πέρα.

Υπενθυμίζεται ότι οι Θεσσαλοί αγρότες είναι και εν αναμονή του καλέσματος από την πλευρά του πρωθυπουργού για να συζητήσουν για τα τεράστια προβλήματα της Θεσσαλίας. Αναμένουν για την ερχόμενη εβδομάδα αυτό το κρίσιμο ραντεβού.

Μέχρι τότε ενδεχομένως να δούμε αύριο να αναστέλλουν τις κινητοποιήσεις και να συνεχίσουν με άλλες δράσεις ή να ανανεώσουν το ραντεβού τους για τον εορτασμό του Κιλελέρ που πλησιάζει στις αρχές Μαρτίου.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα