Επιστρέφει η επιφυλακτικότητα στην Wall Street

Σε αρνητικό έδαφος διαπραγματεύονται την Τετάρτη οι κυριότεροι δείκτες στην αμερικανική αγορά, καθώς οι αλματώδεις αυξήσεις στα κόστη των επιχειρήσεων -ιδιαίτερα των κολοσσών του λιανικού εμπορίου- αποτελούν πλήττουν σημαντικά την κερδοφορία τους, γεγονός που αποτελεί ακόμα μία ένδειξη της σημαντικής ζημιάς που προκαλεί στην ισχυρότερη οικονομία του πλανήτη η εκτόξευση του πληθωρισμού σε υψηλά πολλών δεκαετιών.

Πιο αναλυτικά, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones -μετά το τριήμερο ανοδικό του ράλι- καταγράφει εκ νέου σημαντικές απώλειες 455 μονάδων ή 1,4% και διαμορφώνεται στις 32.199 μονάδες, ενώ ο διευρυμένος δείκτης S&P 500 σημειώνει πτώση 1,6% και βρίσκεται στις 4.023 μονάδες.

Ισχυρές απώλειες, τέλος, και για τον τεχνολογικό δείκτη Nasdaq, ο οποίος υποχωρεί κατά 1,68% στις 11.783 μονάδες.

Σημειώνεται πως μέχρι στιγμής, ο S&P 500 χάνει περίπου 15% από τις αρχές του έτους, ενώ ο Nasdaq υποχωρεί κατά 24% από τον Ιανουάριο.

Στο ταμπλό, «βουτιά» άνω του 23% καταγράφει ο τίτλος της Target, καθώς η εταιρεία ανέφερε πως τα έσοδά της στο α’ τρίμηνο του έτους ήταν σημαντικά χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις της αγοράς, κυρίως εξαιτίας της σημαντικής αύξησης των τιμών στα καύσιμα και τους μισθούς.

Σε αρνητικό έδαφος και οι τίτλοι εταιρειών του κλάδου του λιανεμπορίου, με την Best Buy να χάνει άνω του 10%, όπως και η Dollar General, ενώ απώλειες 12% σημειώνει η μετοχή της Dollar Tree.

Απώλειες 3% και για την μετοχή της Lowe’s, καθώς η αλυσίδα δεν κατάφερε να πιάσει τους στόχους των αναλυτών στο α’ τρίμηνο, ενώ «βουτιά» της τάξης του 11% σημειώνει η μετοχή της Macy’s. Τέλος, πτώση άνω του 9% καταγράφει και ο τίτλος της Kohl.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα