Επιστολική ψήφος: Με χαρακτηριστικά που δεν αντιγράφονται ο φάκελος

Για τη διαδικασία της επιστολικής ψήφου των ευρωεκλογών και τις δικλείδες ασφαλείας που έχουν παρθεί μίλησε ο Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Εσωτερικών, Νάσος Μπαλέρμπας.

Ο Γενικός Γραμματέας, μίλησε στον ΑΝΤ1 επίσης για τη διαδικασία της επιστολικής ψήφου και το πώς θα παραδίδονται οι φάκελοι.

Όπως είπε μεταξύ άλλων “202.515 είναι όσοι έχουν δηλώσει ότι επιθυμούν να ψηφίσουν με επιστολική ψήφο από αυτούς οι 50.200 είναι οι Έλληνες του εξωτερικού” και είπε ότι είναι πάρα πολύ ικανοποιητική οι αριθμοί καθώς είναι κάτι καινούργιο.

«Το υλικό της επιστολικής ψήφου θα παραδοθεί στη διεύθυνση που δήλωσε ο ψηφοφόρος», είπε ακόμη και διαμοιράζεται μέσω των ΕΛΤΑ και μίας ιδιωτικής εταιρείας.

«Υπάρχουν κάποια ζητήματα σε μικρά χωριά ή σε ακριτικά νησιά που δεν έχουν διευθύνσεις. Εκεί έχουν δηλωθεί κάποιες διευθύνσεις του κοινοτικού καταστήματος ή κάποιων καταστημάτων…» τόνισε ακόμη.

Η παραλαβή όπως είπε ο Γενικός Γραμματέας τα έχει ολοκληρωθεί μέσα στην επόμενη εβδομάδα και θα περιλαμβάνει έναν φάκελο ο οποίος θα περιλαμβάνει άλλους δύο φακέλους. Ο ένας θα είναι ονοματοποιημένος και θα είναι ο φάκελος της επιστροφής και ο δεύτερος θα είναι ο φάκελος ψηφοφορίας ανώνυμος και με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που δεν μπορούν να αντιγραφούν από κανέναν, με σχεδόν χαρακτηριστικά χαρτονομίσματος”.

«Ένας από τους δύο φακέλους που θα περιέχονται στο υλικό που θα παραλάβει ο ψηφοφόρος θα έχει τους αποκλειστικούς κωδικούς για την ψήφο», επεσήμανε και συνέχισε δηλώνοντας πως η επιστολική ψήφος θα πραγματοποιείται με συστημένη αλληλογραφία και ταυτοπροσωπία.

Μέχρι τις 3 ή 4 Ιουνίου θα πρέπει να έχει φύγει ο φάκελος, ενώ εκτός επικράτειας η καταληκτική ημερομηνία είναι 28 Μαΐου» ανέφερε.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα