

Ερευνητές στη Βόννη της Γερμανίας ανακοίνωσαν τα αποτελέσματα ενός πειράματος και παρουσιάζοντας το στο κοινό απέδειξαν πως το φυτά κλαίνε όταν καταστρέφονται ή αρρωσταίνουν.
Μάλιστα ο ήχος της «κραυγής» του φυτού καταγράφηκε με ένα μικρόφωνο λέιζερ.
Στην πραγματικότητα βέβαια, το να λέμε πως τα φυτά βγάζουν κραυγές ενέχει μια παραπλάνηση. Ωστόσο, η αλήθεια δεν απέχει πολύ. Τα φυτά εκπέμπουν αιθυλένιο σε μεγάλες ποσότητες όταν καταστρέφονται. Οι ερευνητές παγίδευσαν το αιθυλένιο και το βομβάρδισαν με το λέιζερ, προκαλώντας δονήσεις στα μόριά του. Και κάπως έτσι παράχθηκε ο ήχος που καταγράφηκε. Η κραυγή του αιθυλενίου πάντως είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου της επικοινωνίας των φυτών, η οποία γίνεται μέσω ανταλλαγής χημικών σημάτων.
Τα φυτά έχουν αισθήσεις, αυτό γνωρίζουμε από το γεγονός ότι αντιδρούν σε ερεθίσματα. Αντιδρούν στη θερμότητα, στο φως, στη βαρύτητα, στο νερό, στις τοξίνες, στα μικρόβια αλλά και σε χημικά σήματα που εκπέμπουν άλλα φυτά. Αντιδρούν ακόμα και στην αφή και τον ήχο.
Σχετικά Νέα
Τσαβούσογλου: Ο Μακρόν έστειλε επιστολή στον Ερντογάν με πρόταση για ομαλοποίηση των σχέσεων
Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε ότι ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν έστειλε.
Πιστοποιητικό εμβολιασμού: Θετική η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στην πρόταση Μητσοτάκη
Ευνοϊκά τάσσεται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απέναντι στην ιδέα του ευρωπαϊκού πιστοποιητικού εμβολιασμού κατά της.
Δημοσκόπηση Reuters: Επιφυλακτικοί οι πολίτες απέναντι στο ρωσικό και το κινεζικό εμβόλιο
Οι πολίτες ανά τον κόσμο είναι σε γενικές γραμμές πιθανό να πούνε ναι σε.
Πορτογαλία: Η απόφαση της Βρετανίας για αναστολή των πτήσεων είναι παράλογη
Η απόφαση της Βρετανίας να αναστείλει τις πτήσεις από την Πορτογαλία λόγω των ανησυχιών.