Επίσκεψη του προέδρου της βουλγαρικής Εθνοσυνέλευσης στο Άγιο Όρος

Η Βουλγαρία εκτιμά τη δέσμευση της ηγεσίας του Αγίου Όρους να προωθήσει και να εμπλουτίσει τον διάλογο, την ανεκτικότητα και την κατανόηση μεταξύ των πιστών, δήλωσε την Τετάρτη ο πρόεδρος της βουλγαρικής Εθνοσυνέλευσης Ρόζεν Ζελιάζκοφ, όπως μεταδίδει το βουλγαρικό πρακτορείο ΒΤΑ. Ο ίδιος και η αντιπροσωπεία της οποίας ηγήθηκε είχαν συνομιλίες με την ηγεσία του Αγίου Όρους την ημέρα που σηματοδοτεί την απελευθέρωση του Αγίου Όρους από την οθωμανική κυριαρχία, αναφέρεται σε ανακοίνωση του βουλγαρικού κοινοβουλίου.

Η βουλγαρική αντιπροσωπεία παρακολούθησε επίσης τη λειτουργία στο Ναό του Πρωτάτου στην πρωτεύουσα του Αγίου Όρους Καρυές, στο πλαίσιο εθιμοτυπικής επίσκεψης στο Άγιο Όρος για τη γιορτή του Αγίου Μεγαλομάρτυρα Γεωργίου της Μονής Ζωγράφου.

Στην αντιπροσωπεία συμμετέχουν ο αναπληρωτής πρόεδρος του Κοινοβουλίου και βουλευτής του Vazrazhdane Τσόνσο Γκάνεφ, ο πρόεδρος της Επιτροπής Συνταγματικών Υποθέσεων και βουλευτής του GERB-UDF Ραντομίρ Τσολάκοφ, ο βουλευτής του Συνέχιζουμε την Αλλαγή-Δημοκρατική Βουλγαρία Χρίστο Ντασκάλοφ, ο βουλευτής των Σοσιαλιστών Ρούμεν Γκέτσεφ, ο βουλευτής του Υπάρχει Τέτοιος Λαός Στανισλάφ Μπογκντάνσκι και ο Τιχομίρ Στόιτσεφ, αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών.

Ο Ζελιάζκοφ εξήρε τις πολύπλευρες προσπάθειες της ηγεσίας για το καλό της Ορθόδοξης Εκκλησίας, καθώς και για τον ρόλο της στην ειρήνη και τη σταθερότητα της χριστιανικής κοινότητας στον κόσμο. «Επικροτούμε τις προσπάθειες για τη διατήρηση της πνευματικότητας, της πίστης και του λόγου του Θεού, που καθιστούν το Άγιο Όρος πόλο έλξης για προσκυνητές από όλο τον κόσμο», δήλωσε ο πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης. Εξέφρασε την υποστήριξη της Βουλγαρίας στο υψηλό πνευματικό έργο στο Άγιο Όρος και την ετοιμότητα της χώρας να συνεργαστεί για το καλό της Ορθόδοξης Εκκλησίας, και τόνισε την ικανοποίησή του για την ευκαιρία της αντιπροσωπείας να συμμετάσχει στον εορτασμό του Αγίου Μεγαλομάρτυρα Γεωργίου της Μονής Ζωγράφου, που συνδέεται στενά με τη βουλγαρική ιστορία, επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση.

Αργότερα, η βουλγαρική αντιπροσωπεία θα επισκεφθεί το μοναστήρι και θα συνομιλήσει με τη μοναστική αδελφότητα. Ο Ζελιάζκοφ θα επιστρέψει στη Βουλγαρία, ενώ οι βουλευτές θα παρακολουθήσουν τον εσπερινό και την αγρυπνία στο μοναστήρι.

Στις 16 Νοεμβρίου, οι βουλευτές θα συμμετάσχουν στην πανηγυρική λειτουργία με την ευκαιρία της εορτής της Μονής και θα συμμετάσχουν στη λιτανεία της θαυματουργής εικόνας του Αγίου Γεωργίου.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα