

Το Advisors Hub της Mastercard επισκέφθηκε την Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου, ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Κωστής Χατζηδάκης, προκειμένου να ενημερωθεί σχετικά με τη στρατηγική απόφασή της να δημιουργήσει και να επεκτείνει το Advisors Hub της στην Αθήνα.
Ο συμβουλευτικός βραχίονας της Mastercard παρέχει υπηρεσίες σε εταιρείες και οργανισμούς στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Η ομάδα εξειδικεύεται στον ευρύτερο τομέα των πληρωμών και συνεργάζεται με χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, επιχειρήσεις και δημόσιους φορείς, παρέχοντας ολοκληρωμένες και καινοτόμες επιχειρηματικές λύσεις. Το Hub της Αθήνας αναπτύσσεται ραγδαία και απασχολεί δεκάδες στελέχη με υψηλά προσόντα και εξειδίκευση και συνεχίζει να προσελκύει ταλέντο και εμπειρία σε τομείς μεγάλης ζήτησης προκειμένου να ανταποκριθεί στις αυξανόμενες ανάγκες των πελατών και συνεργατών της Mastercard.
Αξίζει να σημειωθεί ότι σημαντικό ποσοστό των στελεχών είναι εργαζόμενοι που επέστρεψαν στην Ελλάδα από το εξωτερικό, προκειμένου να εργαστούν στη Mastercard, καθώς τους δίνεται η ευκαιρία να χτίσουν μια διεθνή καριέρα.
Στο πλαίσιο της επίσκεψης, ο υπουργός συμμετείχε σε συνάντηση με υψηλόβαθμα στελέχη της Mastercard, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, κατά την οποία συζητήθηκαν το όραμα της εταιρείας στη χώρα, καθώς και η συμβολή της στην ελληνική οικονομία. Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν η προώθηση των ηλεκτρονικών πληρωμών που ενισχύουν τον κυβερνητικό σχεδιασμό για την καταπολέμησης της φοροδιαφυγής, καθώς και ο πρωταγωνιστικός ρόλος της Mastercard στον ψηφιακό μετασχηματισμό της ελληνικής οικονομίας, με αιχμή του δόρατος τις ψηφιακές πληρωμές. Παράλληλα, τα στελέχη της Mastercard εξέφρασαν την αισιοδοξία τους για μεγαλύτερη ανάπτυξη στη χώρα.
Στο πλαίσιο αυτό, ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, δήλωσε: “H Mastercard, ένας διεθνής κολοσσός, επεκτείνει τις δραστηριότητες της στην Ελλάδα και δημιουργεί ένα καινούριο hub στο συμβουλευτικό τομέα, δίνοντας ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία. Οι επενδύσεις είναι προϋπόθεση για τη δημιουργία νέων και καλών θέσεων εργασίας και χαιρόμαστε που επιχειρήσεις όπως η Mastercard έχουν λάβει το μήνυμα ότι η Ελλάδα αλλάζει και στηρίζουν την προσπάθειά μας”.
Από την πλευρά του, o President Europe της Mastercard, Mark Barnett, δήλωσε: “Η διεύρυνση της παρουσίας της Mastercard στην Ελλάδα είναι στρατηγική επιλογή της εταιρείας η οποία αναγνωρίζει τις μεγάλες δυνατότητες της ελληνικής οικονομίας και την αξία που μπορεί να προσφέρει το εξαιρετικού επιπέδου εργατικό δυναμικό, ενώ αντανακλά το όραμά μας για περαιτέρω ανάπτυξη στη χώρα”.
O Country Manager της Mastercard για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα, Παναγιώτης Πολύδωρος, δήλωσε: “Η Mastercard στην Ελλάδα αναπτύσσεται και ενισχύει το αποτύπωμά της. Η Αθήνα αποτελεί πλέον βάση για ένα από τα ευρωπαϊκά Advisors Hub της εταιρείας, γεγονός που αναδεικνύει την πρόθεση της εταιρείας να συνεχίσει να επεκτείνεται στη χώρα μας. Η ομάδα της Mastercard στην Ελλάδα συνεχώς μεγαλώνει, υλοποιώντας παράλληλα το όραμά της να αποτελέσει έναν από τους βασικούς αρωγούς του ψηφιακού μετασχηματισμού της ελληνικής οικονομίας”.
Σχετικά Νέα
Πώς απάντησε η Α. Σδούκου στον Κ. Τσουκαλά για την «Ημέρα της Μητέρας» – Η αναφορά στις 10 + 1 πολιτικές της κυβέρνησης
«Η μεγαλύτερη αξία που έχουν οι Παγκόσμιες Ημέρες, όπως η σημερινή για τη Μητέρα,.
Κρίσιμη συνεδρίαση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ – Τα ζητούμενα, οι προσδοκίες και η στρατηγική
Δεύτερη ημέρα συνεδρίασης για την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, όπου προωθούνται αλλαγές στο καταστατικό.
Ν. Ανδρουλάκης: Καμία απάντηση από τον Κ. Μητσοτάκη για το χρονοδιάγραμμα της ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ
Σε παρέμβαση στις πρωινές εργασίες της Περιφερειακής Συνδιάσκεψης Κρήτης προχώρησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος.
Τηλεφωνική επικοινωνία Γεραπετρίτη με ΥΠΕΞ Ινδίας και Πακιστάν – Χαιρέτησε τη συμφωνία για κατάπαυση πυρός και απόκλιση της έντασης
Ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης είχε ξεχωριστές τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον υπουργό Εξωτερικών της.