Επίσκεψη Π. Μαρινάκη στο αμαξοστάσιο της ΟΣΥ

Το αμαξοστάσιο της ΟΣΥ στα Άνω Λιόσια, επισκέφτηκε ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, Παύλος Μαρινάκης, που περιηγήθηκε στον χώρο του αμαξοστασίου και του μηχανουργείου και συνάντησε εργαζομένους με τους οποίους συνομίλησε για τα ζητήματα, που αντιμετωπίζουν, την αύξηση του στόλου των λεωφορείων και των δρομολογίων, αλλά και την αναγκαιότητα για την πρόσληψη περισσότερου προσωπικού, τόσο οδηγών, όσο και εργαζομένων ειδικοτήτων (πχ μηχανικών), όπως αναφέρουν κομματικές πηγές.

Στον χώρο τον υποδέχτηκαν ο πρόεδρος Δ.Σ ΟΣΥ Βασίλης Ξυπολιτάς, ο διευθύνων σύμβουλος ΟΣΥ Στέφανος Αγιάσογλου, ο πρόεδρος ΕΚΟ ΟΣΥ και Οργανωτικός Γραμματέας Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ Φώτης Νικολακόπουλος και το μέλος ΟΣΜΕ Παναγιώτης Στάθης. Παρόντες στη συνάντηση με τα στελέχη της ΟΣΥ ήταν ο γραμματέας Εργαζομένων στον Ιδιωτικό και Δημόσιο Τομέα Θεόδωρος Κόλλιας και ο γραμματέας Παραγωγικών Τομέων Άκης Μπάφας.

Επιπλέον, τα μέλη της Διοίκησης της ΟΣΥ και οι εκπρόσωποι των εργαζομένων αναφέρθηκαν ακόμη στον ψηφιακό μετασχηματισμό της εταιρείας μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ και του Ταμείου Ανάκαμψης.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Παύλος Μαρινάκης σημείωσε: «Μέσα σε σχεδόν τρία χρόνια προστέθηκαν 500 λεωφορεία στον στόλο της ΟΣΥ, τα δρομολόγια αυξήθηκαν κατά 30%, οι τιμές των εισιτηρίων μειώθηκαν και έγιναν σημαντικές κινήσεις για την επάνδρωση των δημόσιων συγκοινωνιών σε προσωπικό.

Οι συγκοινωνίες είναι ένας τομέας ο οποίος εργαλειοποιήθηκε στον βωμό της μικροκομματικής αντιπαράθεσης από κάποιους δήθεν κοινωνικά ευαίσθητους, οι οποίοι όσο βρίσκονταν στην εξουσία δεν έκαναν τίποτα για τη βελτίωση των συνθηκών που επικρατούσαν.

Το να «κουνούν» εκείνοι «το δάχτυλο» -οι ίδιοι που κλείνουν τους δρόμους με κάθε ευκαιρία, δυσχεραίνοντας τις μετακινήσεις των πολιτών- σε μια αληθινά προοδευτική κυβέρνηση, με ουσιαστικό κοινωνικό πρόσημο, είναι υποκριτικό και προκλητικό. Η παρουσία μας εδώ έχει στόχο όχι μόνο να αναδείξει τις σημαντικές κινήσεις που έγιναν από την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στον τομέα των δημόσιων συγκοινωνιών, αλλά και την ενημέρωσή μας για τα ζητήματα και τις ανάγκες του κλάδου».

Ο πρόεδρος ΔΣ ΟΣΥ Βασίλης Ξυπολιτάς ανέφερε: «Η αλήθεια, μετριέται με νούμερα. Η ΟΣΥ ΑΕ αλλάζει ταχύτατα! Από 850 λεωφορεία που παραλάβαμε, σήμερα κυκλοφορούν 1.350 λεωφορεία. Προσλάβαμε προσωπικό μετά 13 χρόνια. Και μέσα σε όλα αυτά, δείξαμε και την κοινωνική διάσταση των ΜΜΜ μειώνοντας το εισιτήριο στο 1,20 ευρώ. Το μόνο που μας έμεινε, είναι η παραλαβή των καινούργιων ηλεκτρικών και φυσικού αερίου λεωφορείων, εντός του πρώτου εξαμήνου του 2023».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα