

Ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για την Εξωτερική Πολιτική Ζοζέπ Μπορέλ κάλεσε σήμερα το Ισραήλ να μην αναλώνεται από οργή στην απάντησή του στην επίθεση της Χαμάς τον περασμένο μήνα, λέγοντας πως “μια φρίκη δεν δικαιολογεί μιαν άλλη”.
Ο Μπορέλ έκανε τα σχόλια αυτά σε επίσκεψη στο Ισραήλ, μιλώντας δίπλα στον Ισραηλινό υπουργό Εξωτερικών Έλι Κοέν μετά την επίσκεψή τους στο Κιμπούτς Μπε’ερί, ένα από τα σημεία στα οποία επικεντρώθηκε η επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου.
“Αντιλαμβάνομαι την οργή σας αλλά επιτρέψτε μου να σας ζητήσω να μην αναλώνεστε από οργή. Πιστεύω πως αυτό είναι κάτι που μπορούν να σας πουν οι καλύτεροι φίλοι του Ισραήλ”, είπε.
Μιλώντας σε ένα κτίριο περιφερειακού συμβουλίου σε κοντινή απόσταση από το κιμπούτς, ο Μπορέλ τόνισε πως η αλληλεγγύη της ΕΕ με το Ισραήλ και η υποστήριξή της στο δικαίωμα της χώρας στην αυτοάμυνα συνάδουν με το διεθνές δίκαιο.
“Όμως είναι ένα πράγμα να υπερασπιζόμαστε το Ισραήλ και είναι άλλο να φροντίζουμε τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη”, πρόσθεσε.
“Και αυτός είναι ο λόγος που η Ευρωπαϊκή Ένωση, μαζί με την υποστήριξη του Ισραήλ για το δικαίωμα αυτοάμυνας, ζητεί επίσης ανθρωπιστική αρωγή για τρόφιμα, νερό, καύσιμα, προστασία (των ανθρώπων στη Γάζα)”, είπε ο Ευρωπαίος αξιωματούχος, ο οποίος έκανε επίσης έκκληση για “άμεση και άνευ όρων απελευθέρωση” των ομήρων.
Πηγές: Reuters, AFP, ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σχετικά Νέα
Μέση Ανατολή: Το Ιράν προειδοποιεί για περιφερειακή «έκρηξη» μετά το αμερικανικό βέτο στο Συμβούλιο Ασφαλείας
Το Ιράν προειδοποίησε σήμερα για «την πιθανότητα» να υπάρξει «μια ανεξέλεγκτη έκρηξη» στη Μέση.
Οι ΗΠΑ καταδικάζουν τις επιθέσεις εναντίον της πρεσβείας τους στην πρωτεύουσα του Ιράκ
Η αμερικανική διπλωματία «καταδίκασε σθεναρά» την Παρασκευή τις επιθέσεις εναντίον της πρεσβείας των ΗΠΑ.
Ε.Ε.: Συμφωνία ορόσημο για την κανονιστική πλαισίωση της τεχνητής νοημοσύνης
Η Ευρωπαϊκή Ένωση συμφώνησε σε μια πρωτοφανή σε παγκόσμιο επίπεδο νομοθεσία για να ρυθμίσει.
ΠΟΥ: Σχέδιο απόφασης για τη Λωρίδα της Γάζας – Θα εξεταστεί την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου
Σχέδιο απόφασης που υποβλήθηκε στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας από 17 χώρες μέλη του και την Παλαιστίνη,.