

Η αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, θα κοστίσει περίπου 200 δισεκατομμύρια γεν επιπλέον (ήτοι 1,9 δισ. δολάρια ή περίπου 1,6 δισ. ευρώ).
Αυτή είναι η εκτίμηση των διοργανωτών για το επιπλέον κόστος που έχει προκύψει από την απόφαση για τη μετάθεση της διοργάνωσης για το 2021, όπως αναφέρει η εφημερίδα “Yomiuri”, η οποία επικαλείται ανθρώπους που εμπλέκονται στους Αγώνες.
Υπενθυμίζεται ότι η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή και η ιαπωνική κυβέρνηση υποχρεώθηκαν τον Μάρτιο να αναβάλουν το κορυφαίο αθλητικό «ραντεβού» του πλανήτη, λόγω της ταχείας διασποράς του κορωνοϊού σε όλο τον πλανήτη. Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι Αγώνες πριν από την αναβολή κόστιζαν 1,35 τρισ. γεν (13 δισεκατομμύρια δολάρια ή περίπου 10,9 δισ. ευρώ).
Η εφημερίδα αναφέρει ακόμη ότι η οργανωτική επιτροπή θα αποφασίσει για την κατανομή του βάρους της καθυστέρησης τον Δεκέμβριο, ύστερα από συζητήσεις ανάμεσα στην επιτροπή, την μητροπολιτική κυβέρνηση του Τόκιο και την κεντρική κυβέρνηση. Στο κόστος της αναβολής περιλαμβάνονται πληρωμές στο προσωπικό, καθώς και εισαγωγή νέων συστημάτων για την επιστροφή χρημάτων από τα εισιτήρια, αλλά όχι μέτρα κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι διοργανωτές είχαν εκτιμήσει αρχικά πως η καθυστέρηση στην διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων θα κόστιζε σχεδόν 300 δισεκατομμύρια γεν, αλλά κατάφεραν να μειώσουν αυτό το ποσό απλοποιώντας κάποιες εκδηλώσεις.
Σχετικά Νέα
Πάπας Φραγκίσκος: Τι προβλέπει το πρωτόκολλο μετά τον θάνατό του – Οι οκτώ επικρατέστεροι υποψήφιοι
Ραγδαίες εξελίξεις στο σύνολο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας έχει δρομολογήσει ο θάνατος του Πάπα Φραγκίσκου,.
Πάπας Φραγκίσκος: Ο Πύργος του Άιφελ θα παραμείνει απόψε σκοτεινός
Σκοτεινός θα παραμείνει το βράδυ της Δευτέρας του Πάσχα (21.04.25) ο Πύργος του Άιφελ.
Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ: Παραιτήθηκε ο ιδρυτής και πρόεδρος Κλάους Σβαμπ
Ο ιδρυτής του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ Κλάους Σβαμπ παραιτήθηκε από την θέση του προέδρου.
Η OpenAI επενδύει για πρώτη φορά στην κυβερνοασφάλεια
Ηδημιουργική Τεχνητή Νοημοσύνη έχει διευρύνει σημαντικά τη «φαρέτρα» των εργαλείων που διαθέτουν οι χάκερ,.