

Η εκκρεμότητα που παραμένει από την Ουγγαρία ως προς την επικύρωση του πρωτοκόλλου ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, ήταν το θέμα της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν σήμερα ο γενικός γραμματέας της Συμμαχίας, Γενς Στόλτενμπεργκ με τον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας, Βίκτορ Όρμπαν.
«Είχαμε μια καλή τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας, Βίκτορ Όρμπαν. Χαιρετίζω τη σαφή υποστήριξη του πρωθυπουργού και της κυβέρνησής του για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ. Ανυπομονώ για την επικύρωση μόλις συνέλθει εκ νέου το Κοινοβούλιο», αναφέρει ο Γενς Στόλτενμπεργκ με ανάρτησή του στην πλατφόρμα «Χ».
Το τηλεφώνημα των δύο ανδρών, έρχεται λίγες ώρες αφότου η τουρκική εθνοσυνέλευση ενέκρινε το πρωτόκολλο ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ και ενώ η Ουγγαρία εδώ και καιρό είχε συνδέσει στην πράξη τη δικιά της έγκριση με εκείνη της Τουρκίας. Όπως έχουν τα πράγματα όλα δείχνουν ότι σύντομα η Σουηδία θα αποτελέσει το 32ο μέλος της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.
Σχετικά Νέα
Νέα επίθεση Τραμπ κατά του επικεφαλής της Fed, του «τεράστιου loser»
Ο Ντόναλντ Τραμπ επετέθη και πάλι κατά του επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ,.
Κατά των σχεδίων της Τουρκίας για μεταφορά S – 400 στη Συρία αμερικανοί νομοθέτες – Επιστολή στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ
Διακομματική επιστολή στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, με την οποία επιδιώκουν να ανακόψουν τα σχέδια της.
Συλλυπητήρια Πούτιν για Πάπα Φραγκίσκο: Μεταφέρω σε όλο τον Καθολικό κλήρο τη συμπαράσταση και στήριξή μου
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν εξέφρασε τα τα συλλυπητήρια του για την εκδημία του.
Ντόναλντ Τραμπ – Μάρκο Ρούμπιο: Αναπαύσου εν ειρήνη Πάπα Φραγκίσκε
Μετά την ολιγόλογη ανάρτηση «Ας αναπαυθεί εν ειρήνη» του Λευκού Οίκου στο Χ, ο.