

Ο Ρίσι Σούνακ μίλησε με τον Ουκρανό Πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.
Ο Βρετανός πρωθυπουργός εξέφρασε τα συλλυπητήριά του «σε όλους εκείνους τους Ουκρανούς που σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν στις βάρβαρες ρωσικές αεροπορικές επιδρομές κατά την περίοδο των Χριστουγέννων».
Ο Ρίσι Σούνακ επανέλαβε τη σταθερή θέση του Ηνωμένου Βασιλείου να στέκεται στο πλευρό της Ουκρανίας, κάτι που όπως είπε θα συνεχιστεί καθ’ όλη τη διάρκεια του 2024 και στο μέλλον.
«Οι ηγέτες συζήτησαν τις πρόσφατες εξελίξεις στη σύγκρουση, συμπεριλαμβανομένης της προόδου στη Μαύρη Θάλασσα και της επιτυχίας της ουκρανικής αεράμυνας, που ενισχύεται από πυραύλους εδάφους-αέρος που παρέχονται από το Ηνωμένο Βασίλειο».
Ο Ρίσι Σούνακ έδωσε εντολή για τη συνέχιση παροχής στρατιωτικής και διπλωματικής υποστήριξης στην Ουκρανία, μεταξύ άλλων μέσω περαιτέρω παραδόσεων οπλικών συστημάτων.
Σχετικά Νέα
ΗΠΑ: Οι τρεις μήνες της 2ης θητείας Τραμπ στην προεδρία σε 10 στιγμές-κλειδιά
Μετά την επιστροφή του στον Λευκό Οίκο την 20ή Ιανουαρίου, ο Ντόναλντ Τραμπ αναποδογύρισε.
Τουλάχιστον επτά νεκροί σε νέες ισραηλινές επιδρομές στη Γάζα
Τουλάχιστον επτά άμαχοι σκοτώθηκαν την Τρίτη σε νέες ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές σε διάφορα σημεία.
Νότια Κορέα: Οι συνομιλίες με τις ΗΠΑ θα οδηγήσουν σε επωφελή συμφωνία
Ο υπηρεσιακός πρόεδρος της Νότιας Κορέας, Χαν Ντουκ-σου, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι οι.
Η Βενεζουέλα κατηγορεί το Ελ Σαλβαδόρ για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατά συρροή
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο πρόσαψε «παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατά συρροή» στον.