Επικοινωνία Παναγιωτόπουλου με τον Ιταλό υπ. Άμυνας για επιχείρηση «Ειρήνη» και αμυντική συνεργασία

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ιταλό υπουργό Άμυνας Λορέντζο Γκουερίνι είχε την Πέμπτη ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, σύμφωνα με ενημέρωση του υπουργείου.

Οι δύο υπουργοί συζήτησαν θέματα διμερούς συνεργασίας και προκλήσεις ασφαλείας και σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Στην ανακοίνωσή του υπουργείου υπογραμμίζεται πως συζητήθηκε ειδικότερα η σημασία σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου και της αρχής της καλής γειτονίας και συζητήθηκαν πρωτοβουλίες συνεργασίας για ενίσχυση της σταθερότητας στην περιοχή, ενώ τονίστηκε επίσης ο ρόλος της Επιχείρησης IRINI της ΕΕ και η συνεισφορά της στη εφαρμογή της απόφασης του ΣΑ ΗΕ για το embargo όπλων στην Λιβύη.

Το ενδιαφέρον στην επικοινωνία των δύο υπουργών είναι πως έρχεται μερικές ώρες μετά την επίσκεψη του υπουργού άμυνας της Ιταλίας στην Τρίπολη της Λιβύηςμ όπου ο Γκουερίνι συζητήθηκε με την κυβέρνηση Σάρατζ, με τις δύο πλευρές να συζητούν για αμυντική συνεργασία.

Κατά τη σημερινή επικοινωνία με τον Έλληνα υπουργό Εθνικής Άμυνας, πάντως, συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθούν εκατέρωθεν επισκέψεις, στην Αθήνα και Ρώμη, για την περαιτέρω διεύρυνση της συνεργασίας στον αμυντικό τομέα.

Σχετικά Νέα