Επικοινωνία Μπάιντεν με εμίρη του Κατάρ: Να απελευθερωθούν οι όμηροι χωρίς καθυστέρηση

Επικοινωνία με τον εμίρη του Κατάρ, Ταμίμ μπιν Χαμάντ Αλ-Θάνι, είχε το απόγευμα της Παρασκευής ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζό Μπάιντεν, στη διάρκεια της οποίας του μίλησε για την «επείγουσα ανάγκη» οι περίπου 240 όμηροι «να απελευθερωθούν χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση», σύμφωνα με τον Λευκός Οίκο.

Υπενθυμίζεται πως κατά τη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του πολεμικού υπουργικού συμβουλίου, ο πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου τηλεφώνησε στον Μπάιντεν και τον προέτρεψε να πιέσει τον εμίρη του Κατάρ να διευρύνει τον αριθμό των ομήρων για να συμπεριλάβει στη συμφωνία που διαπραγματεύεται η Ντόχα μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς, ανέφερε νωρίτερα απόψε το Channel 12.

Ο επικεφαλής της Μοσάντ Ντέιβιντ Μπαρνέα είναι ήδη σε επαφή με το Κατάρ, αλλά ο Νετανιάχου ήθελε να αυξήσει την πίεση από τη δική του πλευρά, ανέφερε το ρεπορτάζ.

Καθώς οι προηγούμενες προτάσεις συμφωνίας για τους ομήρους περιελάμβαναν τον διαχωρισμό των γονιών από τα παιδιά τους που απήχθησαν και κρατούνται στη Γάζα, το πολεμικό συμβούλιο του Ισραήλ ενημέρωσε τους διαμεσολαβητές πως σε ουδεμία περίπτωση δεν πρόκειται να δεχθούν οι γονείς να χωρίζονται από τα παιδιά τους.

Ενώ διάφορα ειδησεογραφικά πρακτορεία συνεχίζουν να δημοσιεύουν αναφορές που υποστηρίζουν ότι οι συμφωνίες για την απελευθέρωση διαφόρων αριθμών ομήρων βρίσκονται σε εξέλιξη, καμία από αυτές δεν έχει υλοποιηθεί και το Ισραήλ συνεχίζει να προτρέπει την κοινή γνώμη της χώρας να μη βασίζεται σε τέτοιες φήμες.

Σύμφωνα με το Channel 12, ακόμα και αν οριστικοποιηθούν οι προτάσεις για τη συμφωνία, μπορεί να χρειαστούν ώρες ή και μέρες για να υπάρξει απάντηση από τους ηγέτες της Χαμάς στη Γάζα, οι οποίοι είναι αυτοί που λαμβάνουν τις αποφάσεις στην τρομοκρατική οργάνωση και βρίσκονται σήμερα βαθιά κάτω από το έδαφος και έτσι έχουν περιορισμένη επικοινωνία με τον έξω κόσμο.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα