Επικοινωνία Μακρόν – Ορμπάν για την ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης

Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία για θέματα που συνδέονται με την ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, ανακοίνωσε ο υπεύθυνος επικοινωνίας του Ορμπάν και μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων MTI, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

Η Κομισιόν πρότεινε την περασμένη εβδομάδα το αυστηρότερο μέχρι σήμερα πακέτο κυρώσεων εις βάρος της Μόσχας για την εισβολή της στην Ουκρανία, αλλά αρκετές χώρες εναντιώθηκαν σε αυτό ανησυχώντας για τον αντίκυπο που θα έχει το εμπάργκο στις εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου.

Κάποιες χώρες της ανατολικής Ευρώπης, μέλη της ΕΕ, ανησυχούν ότι το πάγωμα των εισαγωγών δεν θα τους εξασφαλίσει αρκετό χρόνο για να προσαρμοστούν, παρότι διπλωμάτες έχουν πει ότι η Ουγγαρία και η Σλοβακία θα έχουν χρόνο μέχρι το τέλος του 2023.

Η Ουγγαρία είναι ο σφοδρότερος πολέμιος του προγραμματισμένου αυτού εμπάργκο.

Η πρόεδρος ωστόσο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν δήλωσε χθες, Δευτέρα, ότι σημείωσε πρόοδο στις συνομιλίες της με τον Ορμπάν για το συγκεκριμένο θέμα, ενώ και ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Γαλλίας Κλεμάν Μπον εκτίμησε νωρίτερα σήμερα ότι οι χώρες της ΕΕ πιθανόν να καταλήξουν σε συμφωνία αυτή την εβδομάδα σχετικά με την πρόταση της Κομισιόν.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα