

Τη «νέα εποχή» στις σχέσεις μεταξύ Βρυξελλών και Άγκυρας συζήτησαν, μέσω τηλεδιάσκεψης, η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Σύμφωνα με το κρατικό τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, οι δύο ηγέτες συζήτησαν επίσης θέματα διμερών σχέσεων μεταξύ Τουρκίας και Γερμανίας.
#BREAKING Turkish President Erdogan, German Chancellor Merkel discuss bilateral relations, Turkey-EU relations in new era, via video link
— ANADOLU AGENCY (ENG) (@anadoluagency) December 18, 2020
Υπενθυμίζεται ότι χθες, Πέμπτη, η Ευρωπαϊκή Ένωση διέθεσε το σύνολο της βοήθειας – ύψους 6 δισ. ευρώ – που είχε υποσχεθεί στην Τουρκία το 2016 σε αντάλλαγμα της υποδοχής των προσφύγων, κυρίως από την εμπόλεμη Συρία, σε μία κίνηση κλειδί για την συμφωνία η οποία υπεγράφη ανάμεσα στις Βρυξέλλες και την Άγκυρα για το προσφυγικό ζήτημα.
Βάσει της συμφωνίας αυτής, η Τουρκία δέχθηκε την επιστροφή στο έδαφός της όλων των μεταναστών που φθάνουν στα ελληνικά νησιά, περιλαμβανομένων και των Σύρων αιτούντων άσυλο.
Σε αντάλλαγμα, 6 δισ. ευρώ επρόκειτο να καταβληθούν από την Ε.Ε. στην Τουρκία για τη βελτίωση των συνθηκών ζωής των 3,6 εκατομμυρίων προσφύγων που φιλοξενούνται επί τουρκικού εδάφους.
Σχετικά Νέα
ΗΠΑ: Ο Μασκ ανακοίνωσε ότι από τον Μάιο θα ασχολείται πολύ λιγότερο με τα κυβερνητικά του καθήκοντα
Ο Ίλον Μασκ, ο επικεφαλής της Tesla και στενός σύμβουλος του Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε.
Ισραήλ: Ο στρατός αναχαίτισε πύραυλο που εκτοξεύτηκε από την Υεμένη
Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε τις πρώτες πρωινές σήμερα ότι εκτοξεύτηκε πύραυλος από την Υεμένη.
Πάπας Φραγκίσκος: Η σύμπτωση με την ηλικία και την ώρα θανάτου του
Ο γεννημένος στην Αργεντινή Πάπας Φραγκίσκος, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή σε.
Εκλογές στον Ισημερινό: Η αντιπολίτευση ζητά επαλήθευση της καταμέτρησης σε 1729 κάλπες
Αντιπολιτευόμενο κόμμα της Αριστεράς στο οποίο ανήκει η ατυχήσασα υποψήφια για την προεδρία του.