

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αρμένιο ομόλογό του Ζοραμπ Μνατσακανιάν (Zohrab Mnatsakanyan) είχε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.
Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, η συζήτηση περιεστράφη γύρω από την κατάσταση που έχει προκύψει από την εξάπλωση της πανδημίας, ενώ τονίσθηκε η σημασία της ενεργότερης διεθνούς συνεργασίας με όρους αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας για την αποτελεσματική αντιμετώπισή της. Αντηλλάγησαν απόψεις από τις εμπειρίες που έχουν αντλήσει οι δύο χώρες κατά τις προσπάθειές τους να αντιμετωπίσουν την πανδημία, προσπάθειες που έχουν στο επίκεντρό τους την προστασία της ανθρώπινης ζωής.
Εξάλλου, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, όπως επισημαίνουν οι ίδιες πηγές, συζητήθηκαν θέματα διμερούς και περιφερειακού ενδιαφέροντος, ενώ αμφότεροι οι κύριοι Δένδιας και Μνατσακανιάν εξήραν το άριστο επίπεδο των διμερών σχέσεων Ελλάδας-Αρμενίας, οι οποίες αναπτύσσονται και στο πλαίσιο της τριμερούς συνεργασίας που έχει θεσπιστεί με την Κυπριακή Δημοκρατία.
Σχετικά Νέα
Τέμπη: Εν αναμονή αποφάσεων για Προανακριτική Επιτροπή – Στη Βουλή η δικογραφία για Καραμανλή και Σπίρτζη, από Τετάρτη στη διάθεση των βουλευτών
Στη Βουλή διαβιβάστηκε από τον Άρειο Πάγο δικογραφία του εφέτη ανακριτή Λάρισας Σωτήρη Μπακαΐμη.
Β. Σπανάκης: «Ο νέος Κώδικας της Αυτοδιοίκησης είναι ο νέος, σύγχρονος δρόμος των Δήμων και των Περιφερειών»
Στην στρατηγική σημασία και τα ευεργετήματα του νέου Ενιαίου Κώδικα Αυτοδιοίκησης αναφέρθηκε ο Υφυπουργός.
Σύσκεψη στο ΥΠΕΝ για το μπλακάουτ στην Ιβηρική χερσόνησο
Σύσκεψη ενημερωτικού χαρακτήρα με αφορμή το μπλοκ άουτ στην Ιβηρική χερσόνησο – τα αίτια.
ΠΑΣΟΚ: Η κυβέρνηση οφείλει να λάβει υπόψη την τεκμηριωμένη πρότασή μας για τον σιδηρόδρομο
«Μόλις πριν από δύο μήνες, στις 2 Μαρτίου, ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε.