Επικίνδυνες χημικές ύλες βρέθηκαν στον τόπο του δυστυχήματος στα Τέμπη

Σχεδόν δέκα μήνες μετά το πολύνεκρο τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, οι εμπειρογνώμονες που συνεχίζουν τις έρευνες κόντρα στην προσπάθεια συσκότισης της υπόθεσης, ανακαλύπτουν νέα στοιχεία τα οποία δημιουργούν ερωτηματικά ως προς το τι μετέφερε η εμπορική αμαξοστοιχία

Ο ειδικός πραγματογνώμονας Βασίλης Κοκοτσάκης, τεχνικός σύμβουλος της επιτροπής των γονέων-συγγενών των θυμάτων, φέρεται να διαπίστωσε την ύπαρξη ξυλόλιου, τολουόλιου, προπάνιου και βουτάνιου στον τόπο της τραγωδίας.

«Αυτά τα ευρήματα δεν δικαιολογούνται», εξήγησε ο Χρήστος Κωνσταντινίδης, μέλος του συλλόγου συγγενών. «Μετά από επτά μήνες που βρέθηκαν εκεί, φανταστείτε τι μπορούσε να υπάρχει τις πρώτες μέρες. Οι πραγματογνωμοσύνες έπρεπε να είχαν γίνει τις δύο – τρεις πρώτες μέρες από δικαστικούς πραγματογνώμονες» επεσήμανε και κατήγγειλε μεγάλη καθυστέρηση στις πραγματογνωμοσύνες.

Μιλώντας στον ραδιοσταθμό «98.4» ο κ. Κωνσταντινίδης είπε ότι έθεσε υπόψη του δικαστικού πραγματογνώμονα και του αρμόδιου ανακριτή τα νέα στοιχεία.

«Η υπόθεση αρχίζει και βρωμάει πολύ περισσότερο από αυτό που μπορούμε να φανταστούμε. Όμως η αλήθεια δεν μπορεί να κρυφτεί» τόνισε και ζήτησε να απαντηθούν ερωτήματα τα οποία μένουν αναπάντητα:

– για ποιο λόγο δεν περιφρούρησαν οι δικαστικές αρχές το χώρο του συστυχήματος;
– ποιος έδωσε εντολή να μετακινηθούν τα βαγόνια της εμπορικής αμαξοστοιχίας σε περιοχή στο Κουλούρι, χωρίς να ελεγχθούν τα εμπορεύματα που υπήρχαν;
– ποιος έδωσε εντολή να σηκωθεί έδαφος 70 εκατοστά με 1 μέτρο χώμα και να πεταχθεί στο Κουλούρι με υπολείμματα και βιολογικό υλικό των ανθρώπων;

– γιατί δεν έχει ξεκινήσει η ανάκριση για δίωξη;

Ο κ. Κωνσταντινίδης τόνισε ότι χρειάστηκε να σταλεί εξώδικο στον ανακριτή στις αρχές καλοκαιριού για να γίνουν έστω και καθυστερημένα βήματα. Όπως είπε, ο εφέτης – ανακριτής Σωτ. Μπακαϊμης θα εξετάσει τα νέα στοιχεία, ενώ αναμένεται η ανάκριση στο πλαίσιο της άσκησης δίωξης κατά του Κώστα Αγοραστού για παράβαση καθήκοντος.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα