Επικίνδυνα παιχνίδια στον Βόλο: Ανήλικοι πέφτουν σε διερχόμενα αυτοκίνητα – Συλλήψεις γονέων

Διαστάσεις έχει λάβει στο Βόλο ένα παιχνίδι θανάτου που ωθεί παιδιά με κίνδυνο για τη ζωή τους και τη ζωή των οδηγών, να πέφτουν πάνω σε διερχόμενα αυτοκίνητα για να καταγράψουν τη σκηνή και να την ανεβάσουν σε διαδικτυακή πλατφόρμα.

Όπως έγινε γνωστό, το βράδυ του Σαββάτου συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Βόλου, ένας 17χρονος, ένας 14χρονος Έλληνας και ένας 13χρονος υπήκοος Ρουμανίας, για επικίνδυνες παρεμβάσεις στην οδική συγκοινωνία.

Επιπλέον, σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα magnesianews.gr, συνελήφθησαν ο πατέρας του 17χρονου και του 14χρονου αλλά και η μητέρα του 13χρονου για το αδίκημα της παραμέλησης της εποπτείας ανηλίκου.

Σύμφωνα με την κατηγορία, οι ανήλικοι εισήλθαν τρέχοντας στο οδόστρωμα, περνώντας με πρόθεση, μπροστά και σε πάρα πολύ κοντινή απόσταση από διερχόμενο Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο, διαταράσσοντας την ασφάλεια της συγκοινωνίας και θέτοντας σε κίνδυνο τους χρήστες του οδικού δικτύου και τους εαυτούς τους.

Οι ανήλικοι αφέθηκαν ελεύθεροι κατόπιν προφορικής εντολής του κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου, ενώ οι πατέρες και η μητέρα θα οδηγηθούν αρμοδίως.

Οδηγός: «Δύο παιδιά έπεσαν πάνω στο δίκυκλο»

«Τα πόδια μου έτρεμαν και δεν είχα κουράγιο να βγάλω λέξη. Καμία φορά περνάω από το σημείο και δεν θυμάμαι ακριβώς το σημείο που έγινε, υπάρχει νεκρός χρόνος στο μυαλό μου», δήλωνε πριν από λίγες ημέρες, μιλώντας στο Ράδιο ΕΝΑ ο Βασίλης Καλλίας, εκπαιδευτής οδηγών, ο οποίος αντιμετώπισε ένα τέτοιο επικίνδυνο παιχνίδι ανήλικων που δυστυχώς, έχει γίνει μόδα.

Περιγράφοντας το περιστατικό ο εκπαιδευτής οδηγών τόνισε, ότι πριν μια εβδομάδα, αργά το μεσημέρι, στην οδό Ανθ. Γαζή στο Βόλο, που ευτυχώς δεν υπήρχε μεγάλη κυκλοφοριακή κίνηση, κοντά στη διασταύρωση με Κρίτσκη στο δεξί πεζοδρόμιο, δύο παιδιά πλησίασαν το δίκυκλο που οδηγούσε.

«Αντιλήφθηκα ότι κάτι δεν πάει καλά, κοίταξα ποιός είναι πίσω μου και αν με ακολουθεί κάποιος, ευτυχώς, δεν με ακολουθούσε άλλο όχημα, τα παιδιά πλησίασαν σε απόσταση αναπνοής και εκεί που κάποιος θα μπορούσε να πει ότι χαλάρωσα, τα παιδιά πλησίασαν κι άλλο και πετάχτηκαν μπροστά μου», είπε.

Ο εκπαιδευτής οδηγών δήλωσε ότι μπήκε στη διαδικασία επιβράδυνσης του δικύκλου, και ευτυχώς, άφησε το φρένο την τελευταία στιγμή, κινήθηκε δεξιά, στο χώρο που βρισκόταν τα παιδιά πριν βγουν στο δρόμο και τα προσπέρασε. Μάλιστα τόνισε ότι αν έμενε στο φρενάρισμα, θα είχε γίνει ατύχημα.

Ο εκπαιδευτής είπε ότι σταμάτησε, τα δύο παιδιά τράπηκαν σε φυγή, ενώ στο χώρο υπήρχε και τρίτο άτομο που προσπαθούσε να βιντεοσκοπήσει τη σκηνή.

«Υπάρχουν γονείς που δεν ασχολούνται με τα παιδιά τους και κάτι πρέπει να γίνει. Κι εγώ είμαι γονιός, ξέρω ότι υπάρχει μια δύσκολη καθημερινότητα με υποχρεώσεις, αλλά έχουμε παιδιά, οφείλουμε να είμαστε κοντά τους και να τους μιλήσουμε, σε άλλο χρόνο, χωρίς απαραίτητα να γίνει κάτι και δεν έχουμε τη νηφαλιότητα να είμαστε ψύχραιμοι», επισήμανε.

Ο ίδιος είπε ότι τα παιδιά που κάνουν αυτά τα επικίνδυνα «παιχνίδια» είναι 14-16 χρονών και πρόσθεσε ότι θα μπορούσαν να αποκτήσουν αγωγή εάν έμπαιναν προβλήματα οδικής ασφάλειας στην εξεταστική ύλη, για τις προαγωγικές ή Πανελλήνιες εξετάσεις.

Αποστάσεις ασφαλείας και προσοχή

Ο ίδιος είπε ότι πρέπει να βρεθεί τρόπος να αντιμετωπίζουμε τέτοιες καταστάσεις, όπως η τήρηση αποστάσεων ασφαλείας. «Στο καθημερινό γνωστό δρομολόγιο, μπορούν να συμβούν πολλά πράγματα και πρέπει να έχουμε την προσοχή μας τεταμένη, να κρατάμε αποστάσεις ασφαλείας και να είμαστε πάντα έτοιμοι για το απρόσμενο», επισήμανε ο εκπαιδευτής οδηγών.

Ακόμη, ανέφερε, ότι επικίνδυνο είναι και το να μιλούμε στο κινητό τηλέφωνο την ώρα που οδηγούμε.

«Νομίζουμε ότι μπορούμε να συνδυάσουμε πράγματα, αλλά ο ανθρώπινος εγκέφαλος δεν μπορεί να κάνει παράλληλες εργασίες, όπως οι υπολογιστές», ανέφερε.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα