

O Γενικός Δείκτης κινείται στις 1.439,3 μονάδες με πτώση 0,08% και τον τζίρο στα 6,1 εκατ. ευρώ, ενώ έχουν διακινηθεί 950 χιλ. τεμάχια.
Ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει πτώση 0,09% στις 1.276 μονάδες, ο FTSE υποχωρεί κατά 0,09% στις 3.513 μονάδες, όπως και η μεσαία κεφαλαιοποίηση του FTSEM που βρίσκεται στις 2.274 μονάδες με -0,18%.
Η αγορά έρχεται από μία δυνατά ανοδική εβδομάδα, που έκλεισε με κέρδη 2,6% για τον ΓΔ με τραπεζικό άλμα 5,3%, αλλά χαρακτηρίστηκε από τον εξαιρετικά χαμηλό τζίρο (την Παρασκευή μόλις 56,77 εκατ. ευρώ) κάτι που αποδόθηκε κυρίως στην επιφυλακτικότητα ενόψει των γαλλικών εκλογών και μένει να αποδειχθεί ότι ήταν έτσι.
Στην Γαλλία το αποτέλεσμα έφερε την απολυτή ανατροπή, καθώς ο ακροδεξιός συνασπισμός της Μαρίν Λεπέν ήρθε τρίτος, με πρώτο τον συνασπισμό της Αριστεράς και δεύτερους του κεντρώους του Μακρόν, αλλά με βασικό σημείο το πολιτικό αδιέξοδο καθώς δεν διαφαίνονται δυνατότητες κάποιας συνεργασίας για το σχηματισμό κυβέρνησης.
Στα της ελληνικής αγοράς, ο Ηλίας Ζαχαράκης της Fast Finance σημειώνει ότι “αγορά μας έδειξε ότι έχει αντοχές και οι όποιοι πωλητές ανά περιόδου απορροφούνται εύκολα από νέους αγοραστές. Το μόνο της σημαντικό πρόβλημα που θα πρέπει αν βρεθούν τρόποι να καλυτερεύσει είναι η χαμηλή συναλλακτική δραστηριότητα. Η πολύ ρηχή αγορά από την άλλη και μάλιστα χωρίς σοβαρούς μακροπρόθεσμους πωλητές μπορεί να μας δώσει κινήσεις ειδικά ανοδικές που αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να φανταστούμε. Να το πούμε απλά, το manipulation σε μία αγορά με story και χωρίς βάθος είναι πολύ εύκολο και στο μέλλον θα δούμε τις αντίθετες καταστάσεις από αυτές που βιώσαμε την περίοδο 2010-2015”.
Σε τεχνικό επίπεδο, ο κ. Ζαχαράκης σημειώνει ότι ο ΓΔ είναι με αγοραστικό σήμα και άλλον αέρα πλέον με το στοπ μας στο επίπεδο των 1.400 μονάδων. Το 1.430 γίνεται κύρια κοντινή στήριξη με το 1.457 και τις 1.464 κοντινές και το 1.500 κύρια αντίσταση.
Η εικόνα στο ταμπλό
Πτωτικές τάσεις και στις τέσσερις συστημικές τράπεζες, με την Eurobank στο -0,1%, την Εθνική στο -0,4%, τη Alpha στο -0,3% και την Πειραιώς στο -0,6%.
Το ταμπλό επιβαρύνεται από την ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή στο -1,8% λόγω της αποκοπής μερίσματος, ενώ ήπια πτωτικά κινείται και η Metlen στο -0,6%.
Σαράντης και Τιτάνας κινούνται στο -0,8%, με τους ΟΤΕ και ΟΠΑΠ να είναι οριακά αρνητική.
Ανοδική ώθηση επιχειρούν να δώσουν τα ΕΛΠΕ με +0,7%, η Motor Oil ενισχύεται ελαφρώς κατά 0,2%.
Στη μεσαία κεφαλαιοποίηση ξεχωρίζει η ΑΒΑΞ με +1%, ενώ στα χαμηλότερα στρώματα η Αλουμύλ πραγματοποιεί άλμα 3,5%.
Παρά τις πτωτικές τάσεις του ΓΔ οι αγοραστές έχουν προβάδισμα στη συνολική εικόνα στο ταμπλό, όπου 50 μετοχές κινούνται ανοδικά έναντι 43 πτωτικών.
Σχετικά Νέα
Στο «κόκκινο» η Wall Street: Σημαντικές απώλειες με φόντο την επίθεση Τραμπ στον Πάουελ
Υποχωρούν εκ νέου τη Δευτέρα όλοι οι βασικοί δείκτες στη Wall Street, καθώς οι.
Απώλειες άνω του 2% για το πετρέλαιο, εν μέσω μηνυμάτων για πρόοδο στις συνομιλίες ΗΠΑ – Ιράν
“Βουτιά” άνω του 2% γνώρισε το πετρέλαιο, εν μέσω ενδείξεων προόδου στις συνομιλίες μεταξύ.
Σε νέα ιστορικά υψηλά “εκτοξεύθηκε” ο χρυσός, πάνω από τα 3.400 δολάρια
Πάνω από τα 3.400 δολάρια “σκαρφάλωσε” ο χρυσός, φθάνοντας σε νέα ιστορικά υψηλά, καθώς.
Bloomberg: Πιθανές συνομιλίες ΗΠΑ με Ουκρανούς και Ευρωπαίους αξιωματούχους την Τετάρτη
Συνομιλίες θα πραγματοποιήσει πιθανόν η Ουάσινγκτον, την Τετάρτη στο Λονδίνο, με Ουκρανούς και Ευρωπαίους.