Επίδομα Παιδιού: Μειώνουν τους δικαιούχους αυξάνοντας το όριο διαμονής

Στην αύξηση των χρόνων διαμονής στην Ελλάδα ώστε να λαμβάνουν οι μη Έλληνες πολίτες το επίδομα παιδιού Α21 προχωρά το υπουργείο Εργασίας.

Σύμφωνα με τα Dikaiologitika News μετά την ολοκλήρωση καταβολής των 6 διμηνιαίων δόσεων και μετά τις 15 Ιανουαρίου του 2020 που ολοκληρώνεται η καταβολή του επιδόματος για το 2019, η κυβέρνηση θα προχωρήσει στον επαναπροσδιορισμό της προϋπόθεσης που αφορά στον χρόνο διαμονής στην χώρα μας. Σήμερα, προϋπόθεση για να λάβει το επίδομα παιδιού ένας μη Έλληνας πολίτης είναι η 5ετής διαμονή στην Ελλάδα. Από το 2010 όμως η προϋπόθεση αυτή αναμένεται να αλλάξει και εξετάζεται να κυμανθεί μεταξύ 8 με 10 χρόνια. Άρα θα πρέπει το 2020 όσοι επιθυμούν να κάνουν αίτηση για το επίδομα παιδιού να διαμένουν μόνιμα στην χώρα μας 8 ή 10 χρόνια και όχι 5 που είναι σήμερα.

Το επίδομα παιδιού φέτος χορηγείται στις ακόλουθες κατηγορίες προσώπων εφόσον διαμένουν νόμιμα και μόνιμα στην ελληνική επικράτεια τα τελευταία 5 έτη πριν από το έτος υποβολής της αίτησης, όπως αυτό προκύπτει από την υποβολή δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος των ιδίων ή των συζύγων τους ή των γονέων τους εφόσον οι ίδιοι δεν ήταν υπόχρεοι φορολογικής δήλωσης και τα εξαρτώμενα τέκνα τους βρίσκονται στην Ελλάδα:

-Έλληνες πολίτες που διαμένουν μόνιμα στην Ελλάδα,
-ομογενείς αλλοδαποί που διαμένουν μόνιμα στην Ελλάδα και διαθέτουν δελτίο ομογενούς,
-πολίτες κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που διαμένουν μόνιμα στην Ελλάδα,
-πολίτες των χωρών που ανήκουν στον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο (Νορβηγία, Ισλανδία και Λιχτενστάιν) και Ελβετούς πολίτες που διαμένουν μόνιμα στην Ελλάδα,
-αναγνωρισμένους πρόσφυγες που διαμένουν μόνιμα στην Ελλάδα
-ανιθαγενείς
-δικαιούχους του ανθρωπιστικού καθεστώτος,
-πολίτες άλλων κρατών που διαμένουν νόμιμα και μόνιμα στην Ελλάδα.

Σχετικά Νέα