Επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης: Πότε θα δοθεί στους δικαιούχους

Για το έκτακτο επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης και το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, μίλησε ο υφυπουργός Οικονομικών, Χάρης Θεοχάρης.

Αναφορικά με το έκτακτο επίδομα ο κ. Θεοχάρης είπε ότι, τα χρήματα πρέπει να δοθούν πριν από το τέλος του έτους και αφού ψηφιστεί, «στόχος είναι να δοθεί πριν από τα Χριστούγεννα».

Το επίδομα αφορά περί τους 2,3 εκατομμύρια δικαιούχους, οι οποίοι δεν χρειάζεται να κάνουν κάτι, απλά θα το δουν να πιστώνεται στους λογαριασμούς τους.

Για το φορολογικό νομοσχέδιο, τόνισε ότι, λαμβάνονται υπόψη τα σχόλια και οι αντιδράσεις που γίνονται στη διαβούλευσή του, υπογράμμισε ωστόσο ότι, «οι αλλαγές θα είναι σημειακές, το νομοσχέδιο δεν θα αλλάξει».

Σχολίασε πως, έχουν διευρυνθεί κριτήρια, όπως η μη λειτουργία επιχειρήσεων συγκεκριμένες περιόδους του χρόνου, όπως για παράδειγμα τα σχολικά κυλικεία και ότι υπάρχουν και πληθυσμιακά κριτήρια, όπως οι ηπειρωτικές περιοχές με κάτω των 500 κατοίκων ή τα νησιά με κάτω από 3000 κατοίκους.

«Πολλές φορές δουλεύεις τρεις μήνες και βγάζεις περισσότερα», συμπλήρωσε σχετικά.

Το προσδοκώμενο όφελος από τη φορολογία υπολογίζεται για το 2024 στα 600 εκατομμύρια ευρώ και μετά την κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, το 2025, στα 850- 900 εκατομμύρια.

Διπλασιάζεται το πρόστιμο για αγορές άνω των 500 ευρώ χωρίς απόδειξη και πάνω σε αυτό σχολίασε ο υφυπουργός ότι, αν κάποιος θέλει έκπτωση φόρου, πρέπει να έχει συγκεκριμένο όριο αποδείξεων, υπενθυμίζοντας πως, αποδείξεις γιατρών μετράνε διπλά και αποδείξεις από υδραυλικούς δίνουν έκπτωση 30%.

«Ο μόνος τρόπος να κοπούν αποδείξεις είναι να δίνει το κράτος χρήματα», σημείωσε χαρακτηριστικά και κατέληξε με την απαγόρευση της αγοράς ακινήτων με μετρητά, πρόβλεψη του νέου νομοσχεδίου.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα