Επίδομα ενοικίου 2019: Πότε θα πιστωθεί τελικά στους δικαιούχους του;

Το επίδομα ενοικίου για τη δόση Σεπτεμβρίου 2019 αναμένεται να καταβληθεί λογαριασμούς των δικαιούχων προς το τέλος του μήνα που διανύουμε.

Συγκεκριμένα, μεθαύριο Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2019, προβλέπεται να καταβληθεί τελικά το επίδομα ενοικίου για τις αιτήσεις εκείνες που υποβλήθηκαν και εγκρίθηκαν μέχρι και την 31η Αυγούστου 2019.

Το επίδομα ενοικίου θα πιστωθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων από την προηγούμενη ημέρα Τρίτη (24/09), αν και εφόσον το επιτρέψει η απεργία των τραπεζοϋπαλλήλων.

Για να εγκριθεί η αίτηση απαιτείται το μισθωτήριο συμβόλαιο να έχει διάρκεια τουλάχιστον έξι μήνες από τον επόμενο μήνα της υποβολής αίτησης.

Να υπενθυμίσουμε ότι στις 30 Σεπτεμβρίου 2019 λήγει το εξάμηνο ισχύος τους.

Επίδομα ενοικίου 2019:
Προκειμένου να μη χαθεί κάποιος μήνας επιδότησης, η νέα αίτηση για αιτήσεις που έχουν αρχικά υποβληθεί από τις 1 Μαρτίου 2019 έως 31 Μαρτίου 2019, θα πρέπει να υποβληθούν και να εγκριθούν έως 30 Σεπτεμβρίου 2019.

Οι αιτήσεις που υποβλήθηκαν εντός Μαρτίου 2019 για τις οποίες διαπιστώθηκε από τις ηλεκτρονικές διασταυρώσεις ότι εξακολουθούν να πληρούν τους όρους και προϋποθέσεις του προγράμματος, ανανεώθηκαν αυτόματα και εμφανίζονται με την ένδειξη «Η αίτηση έχει ανανεωθεί για ένα επιπλέον εξάμηνο».

Όσοι από τους δικαιούχους έχουν αλλαγές στη σύνθεση του νοικοκυριού τους σε σχέση με το προηγούμενο εξάμηνο (Μάρτιος 2019 έως Αύγουστος 2019), οι οποίες δεν προκύπτουν από ηλεκτρονικές διασταυρώσεις και άρα δεν αποτυπώνονται στην ανανεωμένη αίτηση, μπορούν αποκλειστικά εντός του Σεπτεμβρίου να ανακαλέσουν την αίτηση και να υποβάλλουν νέα.

Σχετικά Νέα