

Αύξηση στο ποσό για το επίδομα ανεργίας πρόκειται να γίνει σε λίγες μέρες και συγκεκριμένα από την 1η Μαΐου, με αποτέλεσμα οι δικαιούχοι άνεργοι να λίγο αυξημένα τα χρήματα στους λογαριασμούς τους.
Σύμφωνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, το επίδομα ανεργίας αυξάνεται κατά 31 ευρώ από την Πρωτομαγιά, ενώ πρόκειται για μια απόφαση που περιλαμβάνεται στη συνολική αύξηση του κατώτατου μισθού που ανακοίνωσε νωρίτερα ο πρωθυπουργός.
Σημειώνεται, ότι το βασικό επίδομα ανεργίας κανονικά ήταν 399,25 ευρώ και είχε διαμορφωθεί με την απόφαση αριθμ. οικ. 4241/127 σύμφωνα με την ΓΣΕΕ.
«Ταυτόχρονα, έχουν ληφθεί πολλά μέτρα υπέρ της εργασίας. Όπως τα νέα προγράμματα του ΟΑΕΔ. Η Ψηφιακή Κάρτα. Η προστασία στους ταχυμεταφορείς. Οι γονικές άδειες. Και το πλαίσιο για την εργασία εξ αποστάσεως. Τώρα είναι η σειρά να ενισχυθεί το μικρότερο εισόδημα και αυτό κάνουμε. Με μία κίνηση που διαθέτει την κατάσταση. Που την αξίζουν οι εργαζόμενοι. Και που την αντέχουν οι επιχειρήσεις. Γιατί αυτή η σημαντική στο βασικό μισθό αυξάνει και το επίδομα ανεργίας κατά 31 ευρώ κάθε μήνα. Αποτελεί, παράλληλα, και ένα κάλεσμα προς τους εργοδότες να κινούνται ανάλογα και προς τις άλλες κατηγορίες μισθωτών», είπε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο τηλεοπτικό του μήνυμα.
Σχετικά Νέα
ΚΕΕΕ: Η υπεραπόδοση τους πλεονάσματος πρέπει να επιστρέφει στην κοινωνία
Η υπεραπόδοση των φόρων με ετήσια αύξηση στα δημόσια έσοδα κατά 10,6% και η.
Πρόγραμμα ΥΠΑΑΤ για μεταποίηση, εμπορία και ανάπτυξη γεωργικών προϊόντων: Έρχεται νέο λίφτινγκ
Ο αρχικός προϋπολογισμός του προγράμματος μεταποίησης, εμπορίας και ανάπτυξης γεωργικών προϊόντων (παρέμβαση Π3-73-2.3) διαμορφώνεται.
Νέα επιδότηση έως 22.500 ευρώ από τη ΔΥΠΑ: Λήγει στις 25 Απριλίου η προθεσμία για τις αιτήσεις-Ποιους αφορά
Την Παρασκευή, 25 Απριλίου εκπνέει η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων για το νέο.
Ποιες αλλαγές αναμένεται να έρθουν στο ωράριο εργασίας
Στα σκαριά του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης φαίνεται πως βρίσκεται η διάταξη για.