

Με εγκύκλιο του υπουργείου Εργασίας ορίζονται οι προθεσμίες για τη διόρθωση τυχόν λαθών στα στοιχεία που έχουν υποβληθεί, τόσο από τους εργοδότες στην Εργάνη, όσο και από τους εργαζομένους στην πλατφόρμα supportemployees.yeka.gr.
Στην ίδια εγκύκλιο τίθεται συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για το μέχρι πότε μπορούν οι εργαζόμενοι να υποβάλλουν υπεύθυνες δηλώσεις, πότε μπορούν οι επιχειρήσεις να υποβάλουν τροποποιήσεις αλλά και το πότε θα γίνουν πληρωμές.
Παράλληλα δίνεται η δυνατότητα να «διακοπεί» η αναστολή σύμβασης εργασίας διάρκειας 45 ημερών για να καλυφθούν έκτακτες και κατεπείγουσες ανάγκες των επιχειρήσεων.
Μετά την εκπνοή της προθεσμίας στις 10 Απριλίου για την υποβολή των δηλώσεων στην Εργάνη από τους εργοδότες των οποίων οι επιχειρήσεις έκλεισαν με κρατική εντολή, δίνεται περιθώριο από τις 11/4 έως τις 13/4 για τη διόρθωση τυχόν λαθών.
Οι πρώτες πληρωμές των 800 ευρώ θα γίνουν από τη Μεγάλη Τετάρτη 15 Απριλίου έως και τη Μεγάλη Παρασκευή 17 Απριλίου και θα αφορούν τους δικαιούχους που εργάζονταν σε επιχειρήσεις οι οποίες έκλεισαν με κρατική εντολή.
Επίσης, για τους εργοδότες των επιχειρήσεων που πλήττονται βάσει ΚΑΔ δίνεται η δυνατότητα διόρθωσης τυχόν λαθών από τις 21/4 έως τις 23/4. Επομένως, οι δεύτερες πληρωμές θα γίνουν 27-30 Απριλίου. Ο τρίτος γύρος πληρωμών προγραμματίζεται από τις 5 έως τις 10 Μαΐου.
Οι εργαζόμενοι που δεν πρόλαβαν να υποβάλουν δήλωση ανάλογα με τον ΑΦΜ τους θα έχουν ξανά την ευκαιρία για υποβολή μετά τις 10 Απριλίου, καθώς κάθε 10ήμερο θα ξεκινά ένας νέος κύκλος δηλώσεων, με βάση το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ.
Για παράδειγμα:
Ο μισθωτός με ΑΦΜ που λήγει σε 2 μπορεί να υποβάλει δήλωση στις 2 Απριλίου, στις 12 και στις 22. Ο μισθωτός με ΑΦΜ που λήγει σε 3 μπορεί να υποβάλει δήλωση στις 3 Απριλίου, στις 13 και στις 23.
Τα λάθη που θα διορθωθούν από την 1η έως τις 3 Μαΐου θα αφορούν εργαζομένους που θα λάβουν τα 800 ευρώ από τις 5 έως τις 10 Μαΐου.
Σχετικά Νέα
Κορωνοϊός: Ανησυχία για τις μεταλλάξεις – Τι λένε οι επιστήμονες
Για την ανησυχία που προκαλούν στους επιστήμονες οι μεταλλάξεις του κορωνοϊού αλλά και οι.
Σχολεία: Τι αλλάζει σε βαθμολογίες και απουσίες
Νέα εγκύκλιο για τα σχολεία με την οποία ρυθμίζονται τα κρίσιμα ζητήματα των απουσιών.
Απαγόρευση συναθροίσεων για μία εβδομάδα σε όλη τη χώρα
Με απόφαση της Ελληνικής Αστυνομίας απαγορεύονται από τις 06:00 ώρα σήμερα, 26 Ιανουαρίου 2021,.
Άνοιξε η πλατφόρμα για την Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5 – Οι προθεσμίες για τις αιτήσεις
Πλέον, στη πλατφόρμα myBusinessSupport θα μπορούν όλοι οι δικαιούχοι να κάνουν τις αιτήσεις για να λάβουν.